Proč pořád čůrat jen na pomeranče?
Malá zamyšlení o tajemstvích města.
Poznámka pouze pro ženy: Následující úvaha se zaobírá zajímavým fenoménem umisťování plátků pomeranče do
pánských pisoárů v některých nejen pražských podnicích.
Autor: Josef Šachta
Ano, samozřejmě vyčůrat se na pomeranč má hodně do sebe. Není to tak dobré, jako fotbalová branka s malým fotbalovým
míčkem a už vůbec ne jako zoufale kličkující mravenec na kmeni stromu, ale něco do sebe to má, počůrat jídlo.
Člověk si tak může aspoň na chvilku v soukromí a navzdory naší zbytečně hyperkorektní společnosti užít, že
se narodil na té správné půlce zeměkoule.
Na druhou stranu mě udivuje, že plátek pomeranče nebo citronu ve svých pisoárech využívají i restaurace, které
by byly rády označované jako luxusní. To teda fakt nevím, co tím chtějí ukázat. To má snad člověku dodat pocit
výjimečnosti, že do mušle umístily nakrájené oschlé ovoce. A to ještě jedno z nejobyčejnějších, protože pomerančů
si za dvacku koupíte kilo a už je to skutečně nějaký ten pátek, co se na ně stály fronty. To si může klidně házet
každý sám doma do záchodu. Od opravdu vybrané restaurace bych očekával něco navíc. Co třeba nakrájet do záchodu
medovník? Nebo nasypat trochu krevet. A ano, proč to neříct, i pár kuliček tradičního kaviáru by mohlo vytáhnout
restauraci z šedi průměrných na výsluní. Místo toho ale všude jen pomeranče.
A ještě jeden tip pro restaurace s michelinskou hvězdou. V těch by totiž zákazník zajisté ocenil, aby do označeného
pisoáru dostal to samé jídlo, které si objednal. Potom by i na záchodě bylo konečně jasné, co si kdo může dovolit.
Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.
Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.