Chuťovky #12: Nové podzimní menu. Kam na husu? Kde mají exotické Acai bowls?...
Podzimní sychravé počasí přímo vybízí k tomu, abyste zapadli do některé z pražských restaurací a objednali si
něco na zahřátí. Restaurace Semmering nabízí podzimní menu, Seasons zve na sobotní brunche a Červený jelen chystá
pečenou husičku. Vitamíny doplníte v RIO Acai.
P.S. Až do 27. října běží Restaurant Week. Díky kódu RWC24ACITYBE budete mít tříchodový kulinářský zážitek za pár korun.
Foto: archiv podniků
Vinný bar Vinograf rozšířil svůj koncept, takže si k zajímavým vínům z celého světa dáte i výborné jídlo
inspirované italskou, francouzskou a španělskou kuchyní s moderními prvky.
Foto: Vinograf
1. Novinky z wine & champagne baru Autentista
Oslavu pátých narozenin využil wine & champagne bar Autentista k představení několika novinek. První z nich je nové
koktejlové menu, které staví na champagne a prémiových destilátech vyrobených z hroznů. Uvedení se dočkalo také
víno Cuvée Autentista 2021, jež vzniklo ve vinařství Dobrá vinice.
Letošní novinkou je pak koktejlové menu obsahující klasiky jako Kir Royal, French 75, Gin & Tonic, Negroni nebo Champagne
Cocktail. I zde zůstává zachována návaznost na víno, jednotlivé receptury tak staví na champagne nebo prémiových
destilátech z hroznů, jako je koňak nebo gin na bázi vínovice.
Autentista
Autentista je vinný a champagne bar s výjimečným interiérem v srdci Starého Města....
2. Podzimní menu v Semmeringu
Nová restaurace Semmering nabízí nejen skvělé jídlo, ale i netradiční výhledy na strmé vápencové skály i houkající vlak
projíždějící přes dvojici až 25 metrů vysokých viaduktů. Podnik vznikl v budovách bývalé prádelny a holubníku
na okraji přírodní rezervace Prokopské údolí.
Na konci září podnik po zkušební době oficiálně otevřel a zároveň představil nové, podzimní menu. Můžete ochutnat například dýňové gnocchi,
pappardelle s ragú z divočáka nebo pošírovanou hrušku jako dezert.
Semmering restaurace
Semmering to jsou výhledy na skály, sezónní jídlo, skvělé víno a výborná káva....
3. RIO Acai otevírá své první pobočky v Praze
RIO Acai otevírá své první pobočky v Praze a zve své zákazníky na zdravé, exotické a svěží Acai bowls. Každá
miska Acai bowls je jako cesta, která vás přenese na teplé, sluncem zalité pláže a rušné trhy Brazílie, kde každé
sousto představuje chuť ráje. Acai bowl, hlavní produkt RIO, je vyroben ze superpotravin bohatých na antioxidanty, vitamíny
a minerály, což zajišťuje nejen skvělou chuť, ale také podporu zdravého životního stylu. Těšit se ale můžete
i na výborné smoothies, superfood smoothies, matcha speciality, freshe a v sezónním období skvělé oat meals.
“V Rio věříme, že zdravé stravování nemusí znamenat kompromis v chuti. Naše acai misky a smoothies přinášejí
vyváženou kombinaci potřebných živin, které vám dodají přirozenou energii a vitalitu. Ať už hledáte snídani,
svačinu během dne nebo občerstvení po tréninku, Rio nabízí zdravé a chutné možnosti pro každou příležitost.
Naše mise je jednoduchá: spojit zdraví a chuť v jedno. Každá miska nebo smoothie by měly být více než jídlem”,
říká Andrea Fenn.
Rio Acai - Národní třída
Naše acai misky a smoothies přinášejí kombinaci potřebných živin, které vám dodají...
Rio Acai - Kaprova
Naše acai misky a smoothies přinášejí kombinaci potřebných živin, které vám dodají...
4. Nový koncept restaurace Vinograf
Vinograf rozšířili majitelé s novým týmem na příjemný koncept, kde si k zajímavým vínům z celého světa dáte
i výborné jídlo inspirované italskou, francouzskou a španělskou kuchyní s moderními prvky. Pokrmy vymýšlí kreativní
šéfkuchař Radek David a jeho pravá ruka šéfkuchař Andrej Mišutka. Se zkušenostmi z michelinských podniků, prestižních
hotelů a z výjimečných restaurací připravují sezonní menu, které harmonicky doplňují vína z kolekce Vinografu.
Menu se částečně obměňuje každý měsíc podle aktuálních surovin. Chladnější počasí zmírní hřejivá zemitá
jídla jako například dýňové risotto se sýrem stracciatella, dušená hovězí líčka na červeném víně a kořenové
zelenině s polentovými kroketami s parmazánem a comté nebo šťavnatý pečený daňčí hřbet s restovanou růžičkovou
kapustou na špeku a s pastinákovým pyré.
Vinný bar a restaurace Vinograf si zakládá na Vínech z rodinných vinařství, Výtečné sezonní kuchyni a na Vřelé
obsluze s úsměvem. Tato tři V si užijete na Senovážném náměstí každý den mimo neděle.
Vinograf
Užijte si nezapomenutelný zážitek v naší restauraci plné lahodných vín, která nabízí...
5. Sobotní brunche v restauraci Seasons
Zpříjemněte si víkend bohatým sobotním brunchem nově v restauraci Seasons v hotelu Hilton Prague v Karlíně. Za pouhých
990 Kč si můžete vychutnat neomezenou konzumaci prosecca, vejce Benedikt, krájené maso a ryby, sushi, bohatý výběr
dezertů a mnoho dalšího. O dobrou atmosféru se postará živá hudba. Děti do 12 let mají slevu 50 %.
7. Gurmánský tip: Svatomartinské menu v restauraci Červený Jelen
Svatomartinské hody v restauraci Červený jelen vypuknou 8. 11. a potrvají do vyprodání zásob.
„U nás v Červeném Jelenovi připravujeme tradiční svatomartinské menu s moderním nádechem. Hostům servírujeme
klasiku, jakou je tradiční kaldoun nebo v celku pečená husa, a také jemnou husí paštiku s arónií a rakytníkem
nebo konfitované husí stehno s červeným zelím s pomerančem a badyánem. Příjemnou sladkou tečkou jsou moderně pojaté
buchtičky s povidly na husím sádle s rumovou omáčkou,“ upřesňuje šéfkuchař restaurace Červený Jelen Marek Fichtner.
Červený Jelen
Červený Jelen, je od podzimu 2019 nová katedrála plzeňského piva v nádherném prostoru...
Kde v Praze zkusit něco nového?
Tady je soupis nově otevřených podniků v Praze
Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.
Vybrali jsme nejlepší zmrzlinárny v Praze, nejen v centru, ale i dál od řeky. Ochutnat můžete klasickou zmrzku, parlorky (tedy cookies se zmrzlinou) i lahodný sorbet.