Chuťovky #9: Langoš, který pomáhá & velikonoční čokoláda, pivní narozeniny...
Karlínský podnik Dva kohouti slaví narozeniny a přichází s novinkami. Jednou z nich jsou barrel aged piva. V oblíbeném baru Black Angel's
už nikdy nebudete mít hlad. Nové menu se tu podává až do brzkých ranních hodin. A kdo si chce trochu zamlsat, může
ochutnat netradiční velikonoční čokolády. Plus nové podniky, gastro pozvánky a další... Jsou tu nové Chuťovky!
Foto: archiv podniků
Dva kohouti slaví 5. narozeniny
Karlínský podnik Dva kohouti v sobě spojuje pivovar s výčepem – dopoledne se zde vaří pivo s názvem Místní,
odpoledne pak berou za kohouty výčepní. Zdejší pivo si hosté mohou odnést i domů – vedle pětilitrového soudku
jsou nově k dispozici také plechovky, které se plní přímo v pivovaru.
Druhou novinkou ve Dvou kohoutech jsou barrel aged piva, jež zrají v dřevěných sudech. „Technika barrel aged piva
má kořeny v Belgii, u nás však není příliš rozšířená. Setkat se s ní lze spíše v minipivovarech,“ vysvětluje
Lukáš Tomsa.
Čas, který pivo takto stráví, se projeví na vůni i chuti. Použitím různých sudů, odlišných přístupů k výrobě
a rozdílné délky zrání mají sládci možnost experimentovat s různými chutěmi a posouvat hranice toho, jak může
pivo chutnat.
Dva kohouti
Pivovar a výčep pod jednou střechou...
Čokolády s medicinálními houbami
Nejnovější přírůstek v rodině bean to bar čokolád Aluna z Pražské čokolády je hořká 60% čokoláda s funkční,
dřevní houbou, známou jako Hericium – korálovec ježatý. Hericium je oblíbené jak v tradiční medicíně, tak
v moderní klinické praxi a v této formě je ještě umocněné kvalitní BIO čokoládou. Při ochutnání jsou patrné
jemné tóny lesních plodů, višní, brusinek a ostružin a v závěru portského vína.
Další novinkou je Aluna – bílá čokoláda 40% s hlívou ústřičnou. V tomto případě v Pražské čokoládě
využili kakaové máslo, výborný nosič prospěšných látek, a spojili ho s blahodárnou hlívou ústřičnou.
Pražská čokoláda
Pražská čokoláda Steiner & Kovařík...
Velikonoční čokolády
Čokoládové novinky ještě jednou – Čokoládová manufaktura Ajala Chocolate připravila speciální velikonoční čokolády. Dala vzniknout originálním chutím velikonočního Mazance, Chleba a Vína.
Čokoláda Mazanec: kakaové boby, bio sušená třtinová šťáva, brownbutter, rozinky, mandle
Čokoláda Chleba: bio kakaové boby, bio sušená třtinová šťáva, bio kakaové máslo, sušený žitný chléb, lahůdkové droždí, sůl, kmín.
Čokoláda Víno: bio kakaové boby, bio sušená třtinová šťáva, bio kakaové máslo, víno natural Domin & Kušický hron 2018
Black Angel's představuje noční menu
Podnik Black Angel’s bar se nachází na Staroměstském náměstí, přímo v gotickém sklepě hotelu U Prince. Bar
se pravidelně umisťuje v první desítce nejlepších hotelových barů světa.
Nyní ikonický Black Angel’s představuje svou gastronomickou novinku. Nově lze kromě vytříbených drinků okusit
i speciální menu, které se podává do brzkých ranních hodin. Menu obsahuje například talíř pochutin, kde nechybí
kvalitní prosciutto, skvěle vyzrálý parmezán a černé olivy.
Při větším hladu jistě oči spočinou na sekci burgery nebo hot dogy. Burgery jsou rovnou tři. Je libo okusit klasiku
se smaženou cibulkou jménem Bistro, nebo raději lahodíte burgeru se sýrem? Pokud ano, ten pravý bude Cheddar. Žhavá
varianta je Chilli. Hot Dogy jsou také tři a na výběr je Classic, Cheese a Chilli Bacon.
Black Angels Bar
Black Angel‘s Bar je od svého otevření nedílnou součástí světové barové špičky....
Restaurant Week
Na 50 restaurací z metropole se letos zapojilo do dalšího ročníku festivalu Restaurant Week. Letošním tématem je „Jídlo
nezná hranic“. S vidličkou a nožem v ruce tak můžete cestovat do Asie, za pravou neapolskou pizzou nebo ochutnat peruánskou
kuchyni.
Princip festivalu je stále stejný – za jednotnou cenu 590 nebo 790 korun dostanete v podniku tříchodové degustační
menu (předkrm, hlavní chod, dezert), plus festivalový koktejl navíc.
P.S. Když ale při rezervaci použijete slevový kód RWC24CITYBEE, ušetříme vám 100 korun. :-)
Langoš, který pomáhá
Prvním letošním „dobroexternistou“ v restauraci Červený Jelen je Jiří Langmajer. Oblíbený herec v rámci originálního
charitativního projektu Dobrojídlo společně s Markem Fichtnerem, executive chefem Červeného Jelena, připravil delikátní
chod:
Grilovaný argentinský rumpsteak s česnekovým máslem a hlívou ústřičnou s langošem, lanýžovou majonézou, peccorinem
a nakládaným květákem a ředkvičkami. Na menu bude pouze od 26. února do 10. března. 50 korun z každého prodaného
jídla věnuje restaurace Hospici svatého Lazara v Plzni.
5 zajímavých gastro akcí v březnu
Čerstvá várka nových podniků
CLARA Bistro
Útulné místo přímo u budovy Bulovka Medical Centre....
POP UP ze Zátiší
Unikátní menu, různorodá kuchyně v super prostředí a atmosféra s nezapomenutelným...
Cà phê Brown
Autentická vietnamská kavárna s útulným prostředím v srdci pražského Břevnova....
BISUTORO Bistro
Sushi restaurace. Asijské bistro u Ipáku....
Barometr Dining
Svoboda je u nás základní ingrediencí nejen kuchyně, ale celého vašeho zážitku....
Další nově otevřené podniky najdete ZDE
Nově otevřeno: Kde bude váš nový Revír? Kde najít Zašívárnu? Proč zajít do kostela?
Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.
Vybrali jsme nejlepší zmrzlinárny v Praze, nejen v centru, ale i dál od řeky. Ochutnat můžete klasickou zmrzku, parlorky (tedy cookies se zmrzlinou) i lahodný sorbet.