Chuťovky #8: Průhledná iglú na střeše, zabijačky v Lokálech, zimní menu v Trezoru
Venku mrzne až praští, ale my víme, kde se zahřát. Restaurace Červený Jelen si pro své hosty připravila nové zimní menu, Pytloun Sky Bar & Restaurant Prague zase vyhřívaná průhledná iglú na střeše. A kdo se zimy nebojí, může vyrazit na pořádnou zabijačku do některého z Lokálů.
Foto: archiv podniků
Nové zimní menu v Trezoru
Oblíbená pražská restaurace Červený Jelen vstoupila do nového roku s novým zimním menu ve zdejším vyhlášeném
kulinářském Trezoru. Executive chef Marek Fichtner a head chef František Hrdina jej spolu se svým týmem vystavěli na
pevném základě pečlivě vybraných produktů, jako jsou sladkovodní i mořské ryby, zvěřina, houby či kořenová
zelenina. Delikátní menu je v elegantních gočárovských prostorech bývalého bankovního trezoru podáváno každý
večer od úterý do pátku od 18 do 22 hodin.
A co ochutnáte? Například pstruha lososovitého s omáčkou z podmáslí, kedlubnou a Duchess bramborami, dančí hřbet
s koláčem Pithivier plněným ragů nebo celer v popelu s červeným hroznem, tymiánovou pěnou, červeným vínem a makadamovými
ořechy. Jako dezert se podává cheesecake s jablečným sorbetem, medem a pekanovými ořechy.
Červený Jelen
Červený Jelen, je od podzimu 2019 nová katedrála plzeňského piva v nádherném prostoru...
Cibulová tarteletka se sýrem Comté, misem, kedlubnou a hořčičnými semínky
Průhledná iglú s výhledem na Prahu
Loni v létě nově otevřený Pytloun Sky Bar & Restaurant Prague, situovaný na střešních terasách hotelu Pytloun Boutique Hotel Prague na Václavském náměstí, nově nabízí hostům posezení ve vyhřívaných průhledných iglú vybavených stoly s křesly a kožešinami. Užít si můžete panoramatická výhled na Pražský hrad, Františkánskou zahradu, Václavské náměstí a celé panorama Prahy.
„Sky bar je za příznivého počasí otevřen každý den od 12:00 do 24:00 hodin. Nevadí nám sněžení, vadí nám
jen déšť, takže v případě deště má sky bar zavřeno. V každém iglú se nachází plápolající oheň a teplota
uvnitř je tak příjemných cca 20 až 25 °C, takže se v něm dá sedět klidně i v tričku,“ říká Lukáš Pytloun,
generální ředitel sítě hotelů.
Pytloun Sky Bar & Restaurant Prague
Pytloun Sky Bar & Restaurant Prague je situován na střeše hotelu a nabízí jedinečný...
Zabijačkové hody v Lokálech
Odstartovalo období zabijaček. Až do postního období není v podstatě víkend, kdy by se v některém z Lokálů
nekonala zabijačka nebo alespoň zabijačkové hody. Poslední akce se koná 17. února 2024 v pražském Lokálu U Bílé
kuželky, který jako jediný má možnost udělat zabijačku se vším všudy přímo na místě.
Spolu s řeznickými mistry z Amaso připraví kuchaři z Lokálů zabijačkové hody, na kterých nesmí chybět žádný
z tradičních pokrmů. Hosté si mohou vše vychutnat přímo na místě, nebo si vybrané dobroty odnést s sebou. Klasikou
jsou jitrnice (správně jaternice), které chutnají skvěle teplé i studené, jelita s typickou vůní kmínu a tlačenka
podávaná s octem a cibulí.
Z teplých jídel je na výběr zabijačkový guláš, ovar, prejt nebo čerstvě usmažené vepřové řízky. Na chuť
nebo mezi jednotlivými chody přijde vhod chleba se škvarky či sádlem.
5 zajímavých gastro akcí do konce ledna
Hostina u jednoho stolu. Přidáte se? Už na konci ledna v nedávno otevřeném Bistru Karel.
Čerstvá várka nových podniků
Pivovar svatého Tomáše
Pivovar svatého Tomáše otevírá své dveře od 4. ledna 2024....
Stará škola
Stará škola - místo, kde se zastaví čas a oživí vzpomínky na nejlepší koláče od...
Kulinářství Kuchařek bez domova
Ženy se zkušeností s bezdomovectvím otevírají vlastní jídelnu, nabízejí catering a...
Klub Betlémská
Klub Betlémská – kavárna a bar na Betlémském náměstí od kolektivu Burza#4....
Ramencraft
Jezte tak, jako jedí Japonci v Japonsku. Autentické ramen bistro v centru Prahy...
Další nově otevřené podniky najdete ZDE
Nově otevřeno: Na návštěvu k babičce, za nejlepší pizzou a na kulinářský zážitek?
Všechny cesty začínají ZDE.
Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.
Vybrali jsme nejlepší zmrzlinárny v Praze, nejen v centru, ale i dál od řeky. Ochutnat můžete klasickou zmrzku, parlorky (tedy cookies se zmrzlinou) i lahodný sorbet.