Restaurace PRU58: Nový šéfkuchař, menu. Dáte si tatarák & kardamom, křepelku...
Restaurace PRU58 v pražských Holešovicích představuje nové menu a stojí za ním jako vždy majitel a executive chef
Štěpán Návrat. Ovšem tentokrát svou ruku k dílu přiložil i nový šéfkuchař Mr.G pocházející z Austrálie.
Spojení talentovaných gastronomických duší se vyplatilo a PRU58 se může pochlubit báječnými neotřelými pokrmy.
Foto: PRU58
PRU58
Asijská kuchyně v nejvyšší kvalitě. Štěpán Návrat si dal záležet a vdechl podniku...
Štěpána Návrata netřeba představovat, ale za zmínku stojí, že je to úspěšný restauratér, který provozuje fine
dining restauraci Benjamin zařazenou v Michelinském průvodci, dále úspěšnou restauraci Cafe Buddha, která se přetransformovala do virtuální
podoby. Rozvozy autentické asijské kuchyně po Praze a okolí nemají chybu.
Zatím posledním počinem je ikonická restaurace PRU58. Nejrozkvetlejší interiér je jen začátkem. Fusion asijské
kuchyně s lokálními surovinami hosty baví a není se čemu divit. Australský nadhled nyní do PRU58 vnesl Mr.G neboli
vlastním jménem Greg Haynes.
Srdcař pocházející z Austrálie ví, že jeho místo je v kuchyni. Vášeň pro vaření má už od dětství, kdy
pomáhal rodičům a babičkám. Jeho největší příležitost přišla v restauraci Boathouse v Sydney, kde se vypracoval
až na post executive chef. Po příchodu do Čech působil v Aromi a poté ve vlastním projektu Scud.cz. Společně se
Štěpánem vytvořili opět menu klasické, veganské a flexitariánské.
Nový šéfkuchař holešovické restaurace – Greg Haynes
Chicken green kari v kornoutu
Každá sekce je rozdělena na malé a střední chody. Doporučení na dokonalou večeři je zvolit 3 pokrmy na osobu. Samozřejmě
záleží na každém a meze se chodům nekladou.
Z malých klasicích chodů nutno zmínit Tatarák a Kardamom, kde hlavní roli hraje svíčková, spálená brambora, uhlí,
žloutek, olej, majonéza a tartaletka. Dalším malým chodem je například pokrm nesoucí název Krevety a Hranolky se
zeleným mangem, perilou, gojuang čili, majonézou a tempurou.
Klasických středních chodů je osm. Křepelka a Rendang s celerem, jus, kokosem, kari a koji bude jistě bestseller.
Krab a Laksa v podobě měkkoschránkého kraba, tempury, kokosu a bylinek nesmí chybět. Každé jídlo je dotažené k dokonalosti
a nabádá k poznání.
Nové večerní menu v PRU58 se závanem z Austrálie nemá chybu. Už máte rezervaci?
Zmrzlina či Šílenost
(zmrzlina pro odvážné – Šílený Gav z Bristolu-Anglie)
Summer Beet’s Roll
Tuňák a Meloun
Čokoláda a Drobenka
(zmrzlina, gel, krém, šťáva, ryzlink, pusinka)
Speciální „Štěpánův výběr"
Smoked Trout Pomelo Miang
(pomelo, uzený pstruh, kešu, miang dresink, citrónová tráva, limetový list)
Domácí limonáda
(různé druhy – dle denní nabídky)
Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.
Vybrali jsme nejlepší zmrzlinárny v Praze, nejen v centru, ale i dál od řeky. Ochutnat můžete klasickou zmrzku, parlorky (tedy cookies se zmrzlinou) i lahodný sorbet.