Chuťovky #5: Letní cidery, francouzské dezerty v jeskyni i nový sky bar
Po krátké prázdninové odmlce pro vás opět máme nálož pochoutek a nových dobrot z pražských podniků. Degustací
vybraných specialit si můžete zpříjemnit horké srpnové dny i vlahé letní večery. Na dezertech od francouzského
šéfcukráře si pochutnáte ve studené jeskyni pod Václavákem a příjemně vás zchladí i cidery od F.H. Prager. V noci to jistí koktejly v novém sky baru.
Text: Petra Müllerová
Foto: archiv podniků
Ambiente chrlí novinky
Gastronomická skupina Ambiente otevřela v Dlouhé nový podnik s názvem Marie B, který je postavený na principu à la
carte blanche – tedy funguje bez jídelního lístku. Přijdete a něco vám přistane na stole...
Marie B
Marie B je oprsklá ségra La Degustation....
Ambiente také po sedmi letech zásadně změnilo koncept populární Esky, která se nyní štěpí na dva odlišné podniky
– dole je pekárna s bistrem, v patře nová restaurace Štangl.
Restaurace Štangl navazuje na koncept Esky, pracuje s lokálními surovinami z pole i z divoké přírody, s ušlechtilými
plísněmi a fermentací.
Eska
Eska opět peče. Zatím v testovacím provozu, ale i tak vám nabalí pečivo, udělají oběd...
Štangl
Nová restaurace v horním patře Esky. Otevřena od srpna 2023....
A to pořád není vše. Ambiente totiž v srpnu otevírá svůj první fast food nazvaný Burger Service. A jak název nového podniku, tedy přesněji okénka vedle restaurace Pizza Nuova, napovídá, zaměří se v něm na vypilované burgery.
Burger Service
Originální fastfood Ambiente potěší všechny fanoušky dobrého masa v čerstvě upečené...
Letní ciderové osvěžení
Milujete cidery? F.H.Prager představuje 6 příchutí, díky kterým si užijete léto s kvalitním 100% přírodním a poctivým
nápojem bez aromat, barviv, konzervantů, přidaných sladidel i lepku. Díky kombinaci speciálně vyšlechtěných britských
jablek s jablky z lokálních českých sadů jsou cidery od F.H.Prager zárukou ojedinělé a zapamatovatelné chuti. K dostání
jsou alkoholické i unikátní nealkoholické verze.
Nealkoholický cider je v České republice naprostým unikátem. Je výjimečný nejen výrobním postupem, ale zejména
skvělou chutí. Jablečný základ varianty „Originál“, doplňují příchutě „Zázvor“ a „Černý bez“, které
vznikají speciální technikou „cold brew“.
Nový Sky Bar
V srpnu otevřel přímo na Václaváku nový Pytloun Sky Bar & Restaurant Prague, umístěný na střešních terasách hotelu
Pytloun Boutique Hotel Prague. S rozlohou až 220 metrů čtverečních poskytuje bar exkluzivní prostředí s nádherným
360° panoramatickým výhledem na Pražský hrad, Františkánskou zahradu a celé panorama Prahy.
Proškolený tým barmanů připravuje vysoko nad Prahou signature koktejly, které ohromí svou kreativitou a chuťovým
zážitkem. Hosté si taky mohou dopřát tři druhy bohatých snídaní – anglickou, americkou a fitness a přes den si
vychutnat moderní českou kuchyni.
Pytloun Sky Bar & Restaurant Prague
Pytloun Sky Bar & Restaurant Prague je situován na střeše hotelu a nabízí jedinečný...
Šéfcukrář z Bretaně v pražské jeskyni
Na Václaváku ještě chvíli zůstaneme, konkrétně v zážitkové restauraci Triton, umístěné v unikátní secesní
jeskyni pod náměstím. Věděli jste, že dezerty i pečivo zde připravuje šéfcukrář Marc Le Breton, pocházející
z městečka Vannes v Bretani?
Marc je vášnivým cestovatelem, a právě na svých cestách hledá inspirace ke svým unikátním dezertům. „Mým
cílem je překvapit hosty chutěmi, na které nejsou zvyklí. Vždy usiluji o to, aby každý dezert byl nejen jedinečný
a lahodný, ale také krásný na pohled. Mým cílem je také ubrat v dezertech množství cukru a tuku, ale při tom udržet
skvělou texturu a chuť,“ vysvětluje hlavní zásady svého pojetí cukrářského řemesla.
Jako příklad může posloužit jeho dezert Rebarbory s tonka fazolí, ibiškem a mandlemi, který je v současné době
největším hitem ve sladké části menu. „Na dezert je nejen nádherný pohled, ale hosty baví také netradiční využití
rebarbory,“ vysvětluje Marc.
Triton Restaurant
Potěšení pro všechny smysly. Restaurace Triton v centru Prahy sází na artovou...
Dark Kitchen & nový office catering
Doručování cateringových boxů (snídaňový, coffee break, obědový) až do kanceláří nově nabízí společnost
Dark Kitchen. Boxy jsou ideální pro meetingy, školení, důležitá jednání, snídaně či oslavy. Lze je objednat jednorázově
či na základě roční rámcové smlouvy, která zahrnuje řadu výhod jako například garanci nižší ceny a dopravu
zdarma.
„Nyní je v procesu výstavby naše bistro a výrobna pro provozovnu Dark Kitchen, kterou od podzimu 2023 naleznete na
Vinohradech a bude sloužit i jako showroom. V našem bistru si budete moci pochutnat na výtečné kávě, skleničce bublinek
či vína, francouzském čerstvém pečivu, jednohubkách z cateringových boxů a obědové nabídce," prozradila CityBee
další plány Alexandra Pavlištíková z Dark Kitchen.
Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.
Vybrali jsme nejlepší zmrzlinárny v Praze, nejen v centru, ale i dál od řeky. Ochutnat můžete klasickou zmrzku, parlorky (tedy cookies se zmrzlinou) i lahodný sorbet.