Chuťovky #2: Pastrami, asijský brunch, luxusní maso wagyu a hodně piva
Přinášíme vám zbrusu novou porci inspirace a novinek z pražských podniků. Co byste měli ochutnat? Jaké nové gastronomické překvapení si nenechat ujít? Co nového najdete na menu bister a kaváren v metropoli? Připravte si příbory, něco na drink a pro jistotu i ubrousek, pokud budete při čtení Chuťovek od CityBee nevědomky slintat… ;-)
Pastrami pop-up
V Holešovické tržnici zavoní na začátku května vyhlášený newyorský street food Pastrami. O vytříbený oběd,
svačinu či večeři se postarají špičky pražské gastro scény, které nabídnou nejen tento vyhlášený masový sendvič.
Zapít všechny festivalové lahůdky bude možné pivem z malých pivovarů, výběrem kvalitních vín nebo koktejly z
prémiového alkoholu. Při i po jídle rozvlní atmosféru i boky Tea Jay Ivo a DJ Gadjo. Jednodenní street food festival
oživí nejen polední pauzu, ale i pozdější hodiny pro všechny, kdo nestihnou tento originální oběd.
Sobotní brunch v Teplé kačce
Užijete si snoubení jídla s prvotřídním servisem a vyrazte na sobotní asijský brunch do bistra Teplá kačka. Využít
můžete i vnitroblokovou zahrádku plnou okouzlující zeleně a příjemného klidu.
Na co se můžete těšit? Na dim sum komba plná masových nebo vegetariánských knedlíčků, veganské kimchi, edamame
s maldon solí a sezamovým olejem, nakládanou okurku shoyuzuke, nebo svatou trojici: kombo kačka, bůček, knedlíček
– tedy navoněný kachní vývar s wonton knedlíčkem, aromatickou pekingskou kachnu v placičkách, bůček pěti vůní
v placičkách a výběr těch nej gyoza a wonton knedlíčků.
Restaurace U Pinkasů slaví 180 let
Půl roku poté, co nový plzeňský sládek vykouzlil Pilsner Urquell, mohli žhavou novinku ochutnat také žízniví Pražané.
Dnes již legendární pivo jim v roce 1843 nabídnul bývalý krejčí Jakub Pinkas, jehož hospoda na Jungmannově náměstí
se rychle stala jakýmsi pivním chrámem, který jako magnet přitahuje Pražany i návštěvníky metropole.
A jak se bude slavit letošní výročí? Vybraný personál restaurace už s předstihem uvařil v Plzni pod odborným dohledem
sládků vlastní speciál, který bude o trochu silnější než tradiční Pilsner Urquell, plzeňští sládkové vedení
Václavem Berkou zase připraví slavné Pinkasovy párečky. Ty budou na rozdíl od speciálu, který se otevře a vypije
během slavnostního dne 8. dubna, k dispozici po celé léto.
Klub stovkařů
I když se to může zdát neuvěřitelné, na přelomu 19. a 20. století fungoval U Pinkasů takzvaný klub stovkařů,
tedy štamgastů, kteří byli schopní vypít sto půllitrů piva za jeden den. Jedním z nich byl také známý sochař
Vilím Amort.
U Pinkasů
Tušil snad v dubnu roku 1843 Jakub Pinkas, že právě zakládá nejslavnější českou...
Nově otevřeno: Příběh českého piva
Interaktivní audiovizuální expozice Pilsner Urquell Experience, nacházející se v historické budově původního sídla
Pražské úvěrní banky v dolní části Václavského náměstí, je v Praze dosud nevídanou atrakcí. Návštěvníci
zde zažijí příběh vzniku prvního zlatého ležáku na světě a prozkoumají pivovarské procesy Pilsner Urquell v inovativním
multisenzorálním zážitku založeném na využití nejmodernějších technologií.
The Original Tour, která trvá zhruba 90 minut, provede hosty historií i současností piva Pilsner Urquell. Multimediální
hi-tech prohlídka vypráví příběh originálního plzeňského ležáku, mimo jiné i za pomoci 360° interaktivní herní
zóny, a zahrnuje ochutnávku tankového piva Pilsner Urquell v moderní pivnici. Kromě samotné The Original Tour mohou
návštěvníci zavítat i do školy čepování.
Pilsner Urquell: The Original Beer Experience
Poznejte příběh piva díky jedinečné interaktivní expozici Pilsner Urquell!...
Wagyu na terase
Terasa U Prince je vyhlášená svým opojným výhledem a také inspirativní gastronomií. Jarní období volá po novinkách.
Menu zůstává mezinárodní a vybere si tam opravdu každý. Od vegetariána po milovníka masa. Právě díky úžasnému
grilu umístěnému přímo na terase jsou servírované chody po celý rok v prvotřídní autentické kvalitě.
Opečená cuketa či steak. Proč ne? Co takhle ale novinka v podobně luxusního masa? Na Terase U Prince se podává excelentní
wagyu – vytříbený skot je těžko dostupnou surovinu, jelikož jí je na světě stejně málo jako pravého šampaňského.
Terasa U Prince
Užijte si nejromantičtější pohled na Staroměstské náměstí ze střešní terasy hotelu U...
Nové podniky, které už brzy otevřou
Bohemia Goose
Pečená husa je jedním z nejtypičtějších pokrmů tradiční české kuchyně a v BOHEMIA...
Arte Bianca Bakery
Arte Bianca je tradiční italské pekařství a italské bistro v Praze....
Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.
Vybrali jsme nejlepší zmrzlinárny v Praze, nejen v centru, ale i dál od řeky. Ochutnat můžete klasickou zmrzku, parlorky (tedy cookies se zmrzlinou) i lahodný sorbet.