Chuťovky #1: Dáte si unikátní cruffiny, králičí terinku s rebarborou či nový koktejl?
Přinášíme vám zbrusu novou porci inspirace a novinek z pražských podniků. Co byste měli ochutnat? Jaké nové gastronomické překvapení si nenechat ujít? Co nového najdete na menu bister a kaváren v metropoli? Připravte si příbory, něco na drink a pro jistotu i ubrousek, pokud budete při čtení Chuťovek od CityBee nevědomky slintat… ;-)
Cruffiny pro mlsné jazýčky
Že nevíte, co to ten cruffin vlastně je? Jedná se o „křížence“ croissantu a muffinu. Sladké pečivo se peče ve
formě na muffiny, ale oproti běžnému litému těstu se při jeho výrobě používá těsto croissantové. Jakmile je
cruffin upečený a vychladlý, plní se různými džemy, cukrářskými krémy nebo ochucenými tvarohy a poté se dozdobí.
V řemeslné pekárně Zrno Zrnko jsou cruffiny aktuálně k dostání ve dvou verzích – plněné pistáciovým krémem
a ozdobené lyofilizovanými malinami; nebo s višněmi a krémem z kvalitní hořké čokolády.
Zrno zrnko
Zrno zrnko je řemeslná pekárna v pražských Nuslích....
Nové polední menu v Manifestu
Slunce a příjemné teploty přímo volají k posezení na zahrádkách a Manifesto Anděl má několik dobrých důvodů,
proč se vydat právě sem. Čtyři restaurace vytvořily polední menu za speciální cenu (190 Kč) pro všechny, kteří
si chtějí odpočinout od temných a uzavřených kanceláří, načerpat energii, dobít baterky na sluníčku spolu s jídlem
od Japonska po Řecko. Polední nabídka je k mání denně mimo víkendy od 11 do 15 hodin.
Řecká restaurace Yaya's Meat & Seafood má v polední nabídce masový talíř s pita chlebem. Japonský Taiko Ramen Bar
zařadil do obědového menu ramen, korejské bistro Bab;rýže přichystalo korejské smažené kuře a ukrajinská restaurace
Barva nabízí tradiční polévku Boršč.
Manifesto Anděl
Stylové místo k setkávání, které žije gastronomií a kulturou. V samém srdci Prahy....
Věnečky & koktejly
Loni v dubnu otevřel v pražské Pštrossově ulici cukrářský boutique Romana Janečka zaměřený na věnečky v miniverzi
a několika příchutích. Nyní díky spolupráci s Ondřejem Hniličkou z pražského Hemingway Baru rozšiřuje svou nabídku
o trojici RTD koktejlů v lahvičkách napárovaných k máslovému, čokoládovému a pistáciovému věnečku.
Oslava prvních narozenin věnečkového království a oficiální uvedení koktejlů ve spojení s věnečky se uskuteční
ve středu 19. dubna od 16 hodin, kdy se v boutique Věnečky Janeček chystá pop-up Hemingway Baru.
Věnečky Janeček
Bůh stvořil Věnečky, ďábel namíchal krém a zakoupit je můžete v našem věnečkovém...
Hemingway Bar
Jeden z nejlepších koktejlových barů v Evropě. Nabídka je zaměřena na absinth,...
Velikonoční speciality
Pojďte oslavit jaro a vychutnat si zámecké velikonoční speciality v restauraci Pytloun Hotelu Chateau Ctěnice, která
pod taktovkou šéfkuchaře Denise Wágnera připravuje špičkovou českou a mezinárodní kuchyni v moderním pojetí. Speciální
velikonoční menu se podává od 3. do 10. dubna. Dostanete šanci ochutnat králičí terinku s rebarborou, krém z medvědího
česneku, pečenou jehněčí plec a další dobroty.
V restauraci Old Armoury Prague (v hotelu Pytloun Old Armoury Hotel Prague) oslaví Velikonoce svěžím jarním menu, které
obsahuje tradiční velikonoční speciality. Pokrmy z jarních surovin jako například mladé kopřivy, medvědího česneku,
králíka, kuřete a samozřejmě vajec, se budou podávat do 10. dubna.
Restaurace Chateau Ctěnice
V restauraci Pytloun Hotelu Chateau Ctěnice připravujeme špičkovou českou a...
Old Armoury Prague
Old Armoury se nachází v budově ze 17. století v krásném prostředí Malé Strany....
Interiér restaurace Chateau Ctěnice
Nebo se vydáte do Old Armoury Prague na Malé Straně?
Trhy bez jednorázových kelímků
Farmářský trh na náplavce, který letos vstoupil do úctyhodné 14. sezony, je nejen místem, kde si můžete pořídit
čerstvé, lokální potraviny z českých farem a řemeslné výrobky, ale také se zde aktivně podílí na ochraně životního
prostředí. Nyní na trhu dostanete proti vratné záloze znovupoužitelný kelímek, sklenici nebo hrneček. Koupit si pak
do něj můžete kávu, víno, pivo nebo třeba mošt.
Farmářské tržiště - Náplavka
Jedno z prvních pražských farmářských tržišť v ČR....
(Nejen) králík v Jelenovi
Velikonoce provázejí tradiční pokrmy, jejichž příprava vyžaduje dostatek času a zkušeností. Nemáte-li jedno či
druhé, vyplatí se spolehnout na zkušené profesionály. Namísto zdlouhavého chystání kopřivové nádivky či šťavnaté
pečínky se od 6. do 12. dubna můžete vydat do restaurace Červený Jelen v centru Prahy na tematické velikonoční menu.
Jaké speciality připravené týmem profesionálů pod vedením šéfkuchaře Marka Fichtnera se budou podávat? Telecí
svíčková v bylinkové krustě s Madeira omáčkou, jehněčí kolínko s omáčkou z červeného vína či králičí
hřbet v Iberijském špeku s omáčkou z Périgordského lanýže.
Červený Jelen
Červený Jelen, je od podzimu 2019 nová katedrála plzeňského piva v nádherném prostoru...
Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.
Vybrali jsme nejlepší zmrzlinárny v Praze, nejen v centru, ale i dál od řeky. Ochutnat můžete klasickou zmrzku, parlorky (tedy cookies se zmrzlinou) i lahodný sorbet.