Steak bez kompromisů? Zajděte do vinohradské restaurace Wood & Steak
Když máte kvalitní hovězí, nepotřebujete už nic jiného. Tedy až na dřevo do grilu, aby se stařené maso z býčků
a jalovic proměnilo v nádherně voňavý a šťavnatý steak. Prosté a jednoduché. A právě takový je koncept nového
podniku WOOD&STEAK v Belgické ulici v Praze.
Text, foto: WOOD&STEAK
Wood & Steak
Restaurace uprostřed pražských Vinohrad, ze které do širokého okolí voní dřevěné uhlí...
Příjemná restaurace otevřená letos na jaře v klidné ulici nedaleko Náměstí Míru je zaměřená na prezentaci špičkového
masa ve všech možných podobách.
Už mezi předkrmy najdete několik parádních kousků. Za ochutnání rozhodně stojí křehké carpaccio, podávané s
kandovaným citronem, i dokonalý tatarák připravený z vyzrálého masa, které je dochucené ve francouzském stylu kapary,
šalotkou a okurkami cornichons. Sběratele netradičních kulinárních zážitků naopak zaujmou pečené morkové kosti
s cibulovým džemem.
Také v kategorii hlavních jídel je rozhodně z čeho vybírat. Velkou popularitu si rychle získala pomalu pečená hovězí
žebra marinovaná v omáčce z chilli a melasy, milovníci řízků mohou ochutnat telecí řízek připravený v panko strouhance
zjemnělé sýrem Gran Moravia, zatímco na labužníky zde čekají chuťově delikátní jehněčí kotletky obalené v
bylinkové strouhance.
Steaky na grilu
Největším trumfem restaurace jsou samozřejmě steaky z vyzrálého hovězího masa z jalovic a mladých býčků, které
se staří zhruba dva měsíce, a tím získává výraznou a plnou chuť. V nabídce je křehký a šťavnatý filet mignon,
chuťově výrazný rib eye či kilový tomahawk s kostí.
Všechny steaky jsou připravené na španělském grilu Mibrasa, v němž díky ohni z dřevěného uhlí dostane maso krásnou
kouřovou vůni i chuť. Z příloh můžeme doporučit poněkud nezvyklé bramborové lokše i klasiku v podobě malých
brambůrků grenaille pečených s rozmarýnem. Z půl tuctu omáček ochutnejte výraznou demi glace se zeleným pepřem
či chuťově rafinovanou omáčku z lišek.
Pokud vám po této masové hostině zůstalo ještě nějaké místo na dezert, můžete vyzkoušet lokše na sladko, tedy
se sorbetem a kokosovým cukrem, případně londýnský cheesecake ve skle, či si dát jako sladkou tečku na závěr kopeček
zmrzliny se strouhanou belgickou čokoládou.
Wood & Steak
Restaurace uprostřed pražských Vinohrad, ze které do širokého okolí voní dřevěné uhlí...
Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.
Vybrali jsme nejlepší zmrzlinárny v Praze, nejen v centru, ale i dál od řeky. Ochutnat můžete klasickou zmrzku, parlorky (tedy cookies se zmrzlinou) i lahodný sorbet.