Nová restaurace RED Pif na Andělu: Spojení české a francouzské gastronomie
Nová restaurace RED Pif se nachází na Andělu a je zasvěcena setkávání. Nejen setkávání přátel a známých, ale
také kultur, neboť se v ní prolíná česká a francouzská gastronomie. Určitě vám tu bude chutnat. Naše redakce měla
možnost restauraci vyzkoušet a degustační menu o sedmi chodech bylo prostě luxusní. A na první pohled vás zaujme
i interiér podniku.
Text, foto: RED Pif
Restaurace RED Pif
Restaurace RED Pif Anděl - unikátní spojení české kuchyně a výtečného plzeňského piva...
Špičkově ošetřená Plzeň či vynikající naturální vína z Francie nejsou zdaleka jediným lákadlem RED Pifu. Nový podnik překvapí vzdušným, moderním designem sázejícím na dřevo, a samozřejmě parádní kuchyní, kterou má na starosti mimořádně zkušený chef David Kalina, jenž si své renomé vydobyl v podnicích Mincovna, Tiskárna či U Tellerů.
Menu RED Pifu
A na co se můžeme těšit v RED Pifu, který byl otevřen na počátku prázdnin? Menu je rozkročené mezi francouzskou
a českou kuchyní, přičemž speciality ze země galského kohouta dostávají o trochu více prostoru.
Mezi předkrmy září u nás téměř neznámé „beignetky“, tedy malé smažené koblížky, kterým se ve Francii
říká jeptišky. V RED Pifu je kuchaři plní krevetami a servírují s pikantní majonézou. V nabídce nechybí obligátní
pařížský tatarák či šneci, ale jedničkou je bezesporu fantastické kachní jelito pečené na hruškách a calvadosu.
A potěší také křupavý alsaský cibulový koláč se slaninou a smetanou.
„Beignetky“, tedy malé smažené koblížky, kterým se ve Francii říká jeptišky
Mezi hlavními chody nechybí jedna z nejslavnějších francouzských specialit v podobě kohouta dušeného na červeném
víně s kořenovou zeleninou, velkou konkurencí je mu však famózní jehněčí pečené na rajčatech a bylinkách, jehož
křehké a voňavé maso se doslova rozpadá na jazyku.
„Francouzská kuchyně má ráda silné omáčky a výrazné chutě. A protože i Češi jsou omáčkovým národem, určitě
jim bude v RED Pifu chutnat,“ věří šéfkuchař podniku David Kalina.
A přidává svůj tip na dezert. Ile flottante je možné přeložit jako plovoucí ostrov, jedná se o meringue, tedy sněhovou
pusinku servírovanou s vanilkovou omáčkou, mandlemi, pistáciemi a kandovanou pomerančovou kůrou.
Ile flottante je možné přeložit jako plovoucí ostrov, jedná se o meringue, tedy sněhovou pusinku servírovanou s vanilkovou
omáčkou
O podniku RED Pif
Nový podnik na Andělu navazuje na původní Vinný bar a restaurant RED Pif, který sídlil od roku 2010 na Starém Městě
pražském v ulici U Dobřenských. Ten byl však před lety uzavřen a v nové podobě se objevil až nyní na Andělu.
Moderní tvář s výrazným zastoupením hrubě opracovaného smrkového dřeva dali podniku architekti Jakub Fišer a Marek
Schneider z ateliéru Aulík Fišer architekti. Za projektem stojí gastronomická osobnost Milan Bartoš, objevitel a znalec
vín, který všechna vína sám ochutnává a vybírá, a většinu vinařů poznal osobně na svých cestách po Francii.
Restaurace RED Pif
Restaurace RED Pif Anděl - unikátní spojení české kuchyně a výtečného plzeňského piva...
David Kalina, šefkuchař restaurace RED Pif
Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.
Vybrali jsme nejlepší zmrzlinárny v Praze, nejen v centru, ale i dál od řeky. Ochutnat můžete klasickou zmrzku, parlorky (tedy cookies se zmrzlinou) i lahodný sorbet.