Artová gastronomie v krápníkové jeskyni v Praze = restaurace Triton na Václaváku
Restauraci Triton najdete v krápníkové jeskyni vybudované pod Václavským náměstí v centru Prahy. Restaurace sází na tzv.
artovou gastronomii. Pokrmy překvapí nejen svou chutí, ale i vizuální podobou a zajímavým příběhem. Dát si tu
můžete unikátní zavináč i originální vepřo knedlo zelo.
Foto: Triton Restaurant
Bůček
Konfitovaný vepřový bok / nakládané zelí / lanýžový knedlík / šalotka-kaviár / červená řepa
Triton Restaurant
Potěšení pro všechny smysly. Restaurace Triton v centru Prahy sází na artovou...
Nový šéfkuchař
Kuchyni výjimečného podniku má od letošního jara na starosti mladý a talentovaný šéfkuchař Tomáš Kohút. Ten se při tvorbě nového menu inspiroval klasickými českými pokrmy, které přetavil do elegantní a ultra moderní podoby. Pojďme si pár z nich představit.
Originální menu
Mezi předkrmy jistě zaujme unikátní zavináč, který na rozdíl od svého hospodského předobrazu překvapí jemnou chutí candáta marinovaného v Prosecco octu i působivým doprovodem v podobě pyré z kešu ořechů, slaniny a rybího vývaru. Pestrou kombinaci chutí dotváří chips z rybí kůže, gel z červené papriky a omáčka z kysaného kefíru a kopru.
Zavináč
Marinovaný candát / kešu pyré / slanina / okurka / paprika
Druhým chodem je variace na smažený květák, který je přetvořen do tekuté verze, tedy do podoby květákového krému
ochuceného jablečným octem. Ten šéfkuchař podává s medovou sušenkou a kachním pršutem. Jako hlavní chod překvapí
velmi nápaditá i odvážná prezentace knedlo-vepřo zela, v němž křehký bůček na talíři doprovázejí bramborové
knedlíky plněné lanýži, marinované zelí, pyré z červené řepy a omáčka z lanýžového másla.
A překvapení nechybí ani v kategorii dezertů, kde šéfkuchař se svým týmem připravil opět lehce kontroverzní vizi
rozebraného štrúdlu, v němž sice nechybějí základní ingredience jako jsou jablka, vlašské ořechy či rozinky,
ale jinak je všechno úplně JINAK. A právě tato jinakost je vedle skvělé chuti a vizuální dokonalosti jedním ze základů
artové gastronomie.
Štrúdl
Jablko / žitný crumble / vanilka / rozinky / vlašské ořechy
Pár slov šéfkuchaře
A připojujeme ještě pár slov od samotného šéfkuchaře Tomáše Kohúta, jenž své nové menu přirovnává k zážitku při seskoku Bungee jumping.
-
1. chod. Fáze, kdy vystupujete výtahem na vrchol místa, srdce vám buší, těšíte se, a jste plni očekávání.
-
2. chod. Stojíte na vrcholu, připevňují na vás bezpečnostní lano, dostáváte instrukce, a vy se už nemůžete dočkat, až skočíte.
-
3. chod. Skočili jste, letíte plnou rychlostí dolů, huba otevřená a na plné hrdlo křičíte, užíváte si tu pořádnou dávku adrenalinu.
-
4. chod. Vytáhli vás nahoru. Odepnuli z lana, a i když uběhlo už 10 minut od skoku, tak se stále usmíváte a říkáte si: „Ten zážitek za to stál!“
Triton Restaurant
Potěšení pro všechny smysly. Restaurace Triton v centru Prahy sází na artovou...
Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.
Vybrali jsme nejlepší zmrzlinárny v Praze, nejen v centru, ale i dál od řeky. Ochutnat můžete klasickou zmrzku, parlorky (tedy cookies se zmrzlinou) i lahodný sorbet.