Zajděte na ústřice a víno na Malou Stranu. Nebo na šneky a svařák?
Milujete dobré víno a ústřice? Nechte si nalít skleničku (nebo dvě) a naservírovat ústřice (nejlépe plný tucet)
v bistru TUCET Míšeňská na Malé Straně, které otevřelo v nelehkých časech za pandemie covidu. A pozor, v zimě
vás tu zahřeje růžový svařák. Nebo šneci – to už necháme na vašich chuťových preferencích...
Text: Lukáš Rozmajzl
Foto: TUCET Míšeňská
Ústřice po japonsku (zázvor, sójová omáčka, rýžový ocet, okurka a sushi kaviár)
VÝPRODEJ
Nakupte oblíbené dárky v povánočním výprodeji. Připravili jsme pro vás nabídku zdravých potravin, doplňků stravy
pro imunitu, energii ale i celkové zdraví, přípravky pro krásnou a zdravou pokožku z kolagenem.
Více➠ZDE
TUCET Míšeňská – ZAVŘENO
Chystá se stěhování do nových prostor....
"Podnik jsme si otevřeli s přítelem v covidu, kdy náš původní plán byl ten, že u nás na Malé Straně nebylo kde
si dát dobré víno," popisuje v rozhovoru pro CityBee Jana Hronová.
Její přítel, o kterém je řeč, je Radan Šprongl, novinář - videoreportér. "On nemohl nikam vycestovat a točit
reportaže kvůli covidu a já jsem jako event/marketing manažerka také neměla standardní práci," vysvětluje dále Jana
Hronová.
Jak byste v jedné větě popsali váš podnik?
Rodinné / přátelské bistro s ústřicemi a vínem. Dříve jsme nabízeli i další pokrmy (krevety na bílém víně nebo piminetos de padrón – opékané papričky na olivovém oleji), ale nyní se zaměřujeme pouze na ústřice a víno.
Jaké jedno jídlo a jedno pití byste mi doporučili při první návštěvě?
Ústřice a naše dvě “housewine” Pinot Grigio nebo růžové víno “Beránka” – vybrali jsme ho proto, že dům
má beránka ve znamení. Cena je 57 Kč/0,2 l.
A protože vedle U Bílé kuželky stojí pivo 57 Kč, tak když do Míšenské ulice přijde pár, muž si dá pivo a
žena u nás víno. A pak určitě musíte ochutnat krevety na bílém víně.
Odkud a jak časo ústřice dovážíte?
Ústřice máme z ostrova Oléron ze západního pobřeží Francie. Závozy máme pravidelně středy a pátky. Ty, co
nám přijedou ve středu, jsou vylovené v pondělí a páteční závoz je vyloven ve středu.
Ochutnáte u nás ústřice Fine de Claire N°3 od Davida Hervé. Chov ústřic v pytlích položených na železných konstrukcích je
dnes nejrozšířenějším způsobem v celé Francii. Za přílivu jsou pytle pod vodou, za odlivu na suchu a trvá to tři roky,
než tito lahodní mlži dorostou do tržní velikosti.
Další ústřice jsou od jiné rodiny. Ty nám vozí kamarád Yves Baldy z jihu Francie, z laguny Thau, kde rodina Tarbouriech chová ústřice
již po tři generace.
Co plánujete na zimní sezónu?
Naše specialita je růžový svařák podle receptu Gordona Ramsayho. Přes zimu bude otevřená i naše zahrádka, máme plynové hořáky a tak se dá posedět v teple i venku.
Jaká je celková kapacita vašeho podniku?
Cca 30 lidi uvnitř a 20 venku.
TUCET Míšeňská – ZAVŘENO
Chystá se stěhování do nových prostor....
Novinkou na jídlením lístku jsou šneci po burgundsku.
VÝPRODEJ
Nakupte oblíbené dárky v povánočním výprodeji. Připravili jsme pro vás nabídku zdravých potravin, doplňků stravy
pro imunitu, energii ale i celkové zdraví, přípravky pro krásnou a zdravou pokožku z kolagenem.
Více➠ZDE
Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.
Vybrali jsme nejlepší zmrzlinárny v Praze, nejen v centru, ale i dál od řeky. Ochutnat můžete klasickou zmrzku, parlorky (tedy cookies se zmrzlinou) i lahodný sorbet.