NOVÉ PODNIKY: Kam na nudle, burger, na sladké či vymazlenou českou kuchyni
Máte chuť na čínu, poctivý burger, navoněnou a načinčanou českou klasiku nebo andělský dort? Pak čtěte dál. Ochutnali
jsme za vás čtyři nedávno otevřené podniky v Praze a tady jsou důvody, proč byste tyto nováčky na pražské scéně
i vy rozhodně neměli minout!
Text: Vendula Andrejsová
Foto: Vendula Andrejsová, archiv podniků
Bistro s koulemi má i nudle
Pokud máte chuť na něco lehkého, a přitom chuťově výrazného, zajděte si do nového nudlového bistra Brixton Noodle
Bar u Míráku. Pozor, otevřeno mají pouze od pondělí do pátku! Ale když ochutnáte zdejší Hovězí salát se soba
nudlemi, tak přijdete na to, že se sem pro jídlo vyplatí vypravit i přes to, že byste si v práci museli udělat delší
pauzu. Navíc, když vezmete jednu porci i šéfovi, tak nad vámi určitě přimhouří oko. (Pokud vám název něco připomíná,
pak vězte, že je to sesterský podnik od Brixton Balls.)
Útulné malé bistro je zařízeno v japonském duchu, stěny zdobí police s vějíři a ze stropu se vznášejí ozdobené
větve připomínající sakuru. Na stěnách naleznete také lákavé fotografie jídel, podle kterých si můžete vybrat
svého favorita. Pokud vám fotky nestačí s výběrem nudlí vám poradí ochotná a milá obsluha baru.
V nabídce naleznete jak masitá jídla, tak pokrmy, které ocení především vegani. Pro ně jsou tu připraveny nudlové
saláty s tofu a veganské polévky.
Jídlo si můžete vychutnat na místě, kde jsou za tímto účelem připraveny barové židle a stoly, nebo si jej můžete
za menší poplatek nechat zabalit s sebou.
Brixton Noodle Bar
Asijská kuchyně a brunch...
Gastronomický koncert
V novém holešovickém podniku The Eatery si dali za cíl uctít odkaz tradiční české kuchyně. Stejně tak jako v kuchyni
našich babiček a prababiček, ani zde nenajdete žádné průmyslové preparáty, jídlo ochucují pouze kořením a údajně
i láskou. Výsledkem je upgradeovaná kuchyně našich babiček dotažená k dokonalosti.
Objednejte si z jídelního lístku, posaďte se k baru a nechte se unášet symfonií vařeček, pánví a hrnců, jimž
dirigují špičkoví kuchaři. Ti vám také rádi prozradí původ surovin a tajemství přípravy vámi zvolených pokrmů.
Mimo jiné i to, že se snaží v kuchyni využívat sezonní suroviny a podporovat malé a prověřené farmáře a chovatele
dobytka, drůbeže či ryb.
Cena poledního jídla se pohybuje kolem 200 Kč, což je při špičkové kvalitě a precizním zpracování naprosto přijatelné. Kvalitní
suroviny, vynikající jídlo, stylový interiér a přátelské prostředí. To jsou hned čtyři důvody, proč se do The
Eatery budete chtít vrátit, a to nejlépe hned druhý den.
The Eatery
Kuchyň je naším jevištěm. Posaďte se a nechte se unést skvělým gastronomickým a...
Hříšný podnik na Andělu
Chcete zažít nebe na zemi? Navštivte Andělskou cukrárnu! Cukrárnu s dokonalými domácími dorty a zákusky a božskými
benediktýnskými vejci naleznete, jak název napovídá, kousek od Andělu. Nebo se tak cukrárna jmenuje kvůli andělskému
úsměvu prodavaček a nadpozemské chuti zdejších dezertů? To ať posoudí každý sám.
V cukrárně můžete strávit celý den. K snídani si můžete dát výtečnou vaječnou omeletu či zmiňovaná vejce
Benedikt, k svačině třeba neodolatelný větrník, který je tak dobrý, že se vám o něm bude v noci zdát. A už
se pomalu blíží čas oběda. Tak co třeba zapečené panini se šunkou a olivami a ovocný džus k tomu?
Z cukrárny se vám jednoduše nebude chtít odcházet. Proč taky? Všechna jídla si můžete dopřát v pohodlných
křesílkách v příjemném prostředí a klidu. Zážitek z jídla ještě umocní prodejní výstava půvabných obrazů
malířky Dany Hribové, která bude v cukrárně umístěna až do konce října. Nezbývá než popřát dobrou andělskou
chuť!
Andělská cukrárna
Andělská cukrárna. Cukrárna se soustředí především na dorty a zákusky vlastní výroby....
Na poctivý burger a skvělé pivo
Pokud patříte mezi zapřísáhlé milovníky poctivého mletého hovězího mezi křupavými půlkami žemle, pak jistě
znáte burgery Franz Kaiser. Právě pro vás je tu skvělá zpráva! Už nebudete muset obrážet farmářské trhy či hudební
festivaly, jen abyste si vychutnali bezchybný burger, který Franz Kaiser umí. Nyní si můžete svého poctivého "bacona
cheese” vychutnat pěkně pod střechou.
Kluci z Franz Kaiser si totiž splnili sen a otevřeli vlastní bistro a hospodu v jednom. Najdete ji v Belgické na Vinohradech.
Kromě neděle vás tam rádi uvítají každý den. V nabídce kromě zmiňované klasiky - burgeru se slaninou a sýrem
- naleznete také sezónní kousky, jako je třeba burger s jehněčím masem, tzatziki omáčkou a balkánským sýrem v
řeckém stylu nebo burger se zázvorem a bambusovými výhonky v duchu Asie.
Pro slečny nebo jednoduše pro ty, kteří nemají od přírody ústa proříznutá jako Lucie Bílá, je v nabídce také
bacon cheese slider, což je menší verze Bacon cheese burgeru. Burger musíte zapít pivem a na to mají kluci z Franz Kaiseru
čich. Na čepu najdete až šest druhů piv, od ležáků po speciály z českých minipivovarů. Takže u jednoho kousku
nejspíš nezůstane…
Kaiser Franz Beer & Burger
Pivo a burger – ta kombinace je tak jednoduchá, ale stejně naprosto geniální....
Další dávka inspirace
Pokud vám ani jedna ze čtyř ochutnávek nových podniků nezachutnala, podívejte se na vizitky čtyř dalších podniků,
které jsme nedávno navštívili a kam můžete zajít na jídlo, pivo, zmrzlinu a na výstavu. Více ⇒ ZDE
Vizitky několika desítek nově otevřených podniků v Praze pak najdete v naší pravidelně aktualizované databázi ZDE.
Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.
Teploty klesají, obliba zimních sportů stoupá. Kam v Praze na brusle? V našem článku najdete přehled nejzajímavějších míst v metropoli, kde se bruslí pod otevřeným nebem. Článek pravidelně aktualizujeme.