Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

7 tipů, kam v Praze na skutečně lahodnou zmrzlinu

doporučujeme | 16. 7. 2015

Není zmrzlina jako zmrzlina, to už dnes ví každý! Už jsme pro Vás objevili koupáky, letňáky i hřiště na beach. Do letního all star týmu ale rozhodně patří také pestrobarevné kopečky v křupavém kornoutu.

Bonus: Na konci článku najdete recept na mangovou od Prague Ice Cream Festivalu.

Autor: Petra Šarešová (článek je převzatý z blogu Orestováno rezervačního systému Restu)

 

clanky4/Dollarphotoclub_532411972.jpg 

Angelato
Jak má chutnat správná zmrzlina přijel Pražany až z Makedonie naučit Zlatko Kebakoski. Ve zmrzlinárně Angelato, kterou najdete mezi Václavským a Staroměstským náměstím, si můžete pochutnat na poctivých smetanových zmrzlinách, ovocných sorbettech i jedinečných příchutích. V červenci vyzkoušejte třeba sušenkovou, banánovou nebo mangovou, chutí měsíce je pak netradiční kombinace olivového oleje a bazalky. Na Angelato můžete vyrazit také na Újezd.

angelato-1000x666.jpg
Angelato

Zmrzlina 2 AD
Pravou zmrzlinu připravuje i Darek Hrivňák z Tuchlovic u Kladna. Pokud se vám nechce jet až do této obce ležící kousek od dálnice vedoucí z Prahy na Karlovy Vary, nezoufejte. Zmrzliny vozí i do šesti různých podniků v Praze, jakými jsou KIDÓ, Můj šálek kávy, Nový Svět, Alza Café, Ema espresso bar a Café Jen.

AD.jpg
Zmrzlina 2 AD

Světozor
Kdo neochutnal zmrzlinu ze Světozoru, jako by nebyl. V proslulé cukrárně (v Praze mají 9 provozoven, nejznámější je ve Vodičkově ulici) jen málokdy ukořistíte stolek. Tamní zmrzlina, zákusky a chlebíčky jsou tak dobré, že se skrz frontu ani nedostanete dovnitř. Vybírat si můžete mezi velkým množstvím kopečkové a populární točenou jahodovo-banánovou zmrzlinou.


svetozor.jpg
Světozor

Vanille
Hned vedle tramvajové zastávky na náměstí Míru se nachází zmrzlinárna Vanille s pěknou zahrádkou. Nabízí tu zmrzliny klasické, ale i takové, které jinde nenajdete. Vyzkoušet můžete příchutě jako cookies, štrůdl, borůvkový cheesecake, marshmallow nebo kombinaci zázvoru, máty a citrónu. Velkou výhodou je, že tu zmrzlinu i připravují. Někdy tak uplyne jen pár minut mezi výrobou a konzumací.

van.jpg
Vanille

Cukrárna Saint Tropez
Vyhlášená francouzská cukrárna ve Vodičkově ulici začala před pár lety nabízet také výbornou zmrzlinu. K pár druhům (pistáciová, čokoládová, vanilková, malinová, lesní plody a citronová) přibyla na začátku července i meruňková zmrzlina vyráběná z plodů z jižní Moravy. Pokud nemáte chuť na zmrzlinu, vyzkoušejte skvělé zákusky. 

saint.jpg
Cukrárna Saint Tropez

Tři kopečky
Poctivou domácí zmrzlinu nabízí i manželé Kočičkovi pod značkou Tři kopečky. Zatím nemají svoji vlastní prodejnu, ochutnat jejich výtvory však můžete v pražském bistru Dish (třeba pistácii, slaný karamel, skořici a sicilský pomeranč), na speciálních gastronomických akcích nebo si jejich zmrzlinu objednat. Na blogu navíc zveřejňují recenze či recepty zmrzlin.

Trikopecky.jpg
Tři kopečky

Novinka: Puro Gelato
Až se budete procházet po Náplavce a dostanete chuť na zmrzlinu, stavte se v Pure Gelato, které otevřelo v dubnu. Naservírují vám tu čistě přírodní produkty bez chemických přísad. Pochutnat si můžete jak na krémovém gelatu, tak i na sorbettech z ovoce či čokolády. Zkuste třeba netradiční levandulovou nebo makovou příchuť.

gelato.jpg
Puro Gelato

RECEPT NA MANGOVOU ZMRZLINU
V neděli 30. srpna proběhne v Praze první ročník Prague Ice Cream Festivalu. A protože určitě i vy rádi mlsáte, získali jsme pro vás recept na domácí zmrzlinu od pořadatelů akce! Pro domácí kuchtíky bude tento jednoduchý recept hotovým zázrakem, říká Honza, Jirka i Ivan. „Nedávno jsme byli na Filipínách, kde zrovna probíhala sezona manga, jehož chuť jsme si zamilovali,“ dodávají.

Ingredience pro 6 porcí:
500 ml smetany ke šlehání 25 – 35 %
200 g manga
0,5 lžičky vanilkového extraktu
100 – 150 gramů třtinového cukru
med
máta na ozdobu

Postup:
Zralá manga oloupeme, nakrájíme a rozmixujeme. Přidáme cukr a vanilkový extrakt. Směs zamixujeme do hladka.

V další nádobě vyšlehejte krém ze smetany. Do krému přidejte připravenou směs z manga a promíchejte. Takto připravenou zmrzlinovou směs nechte zamrazit. Nezapomeňte směs přikrýt víkem.

Po několika hodinách vyndejte zmrzlinu z mrazáku a znovu promíchejte, aby zmrzlina měla tu správnou konzistenci. Můžete ozdobit mátovým lístkem či přelít medem.

Prague Ice Cream Festival vám přeje dobrou chuť!
 

[reklama2/banner580.jpg]

  

Šaty na Zoot.cz

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Vybrali jsme nejlepší zmrzlinárny v Praze, nejen v centru, ale i dál od řeky. Ochutnat můžete klasickou zmrzku, parlorky (tedy cookies se zmrzlinou) i lahodný sorbet.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!