Jedna z debat, jejichž cílem je zkoumat různé polohy života uživatelů v digitálním prostředí.
Jídlo definuje nás a data definují jídlo.
Jakým způsobem ovlivňuje "datafikace" společnosti naše stravovací návyky? Jak data mění formu a obsah našich těl a to, jak se vztahujeme k našemu okolí? Pomáhá nám znalost datových statistik při optimalizaci každodenních aktivit kolem jídla - co jíme a pěstujeme, kde nakupujeme, jak vaříme a trávíme, s kým jídlo sdílíme? Jsou tyto statistiky přesné a odrážejí realitu jak je, nebo ji spíše konstruují? Kdo je utváří a vlastní, kdo má přístup, jak je můžeme využívat a kdo skrze ně může "využívat" nás? Jaké technologie zprostředkovávající datovou optimalizaci jídla jsou dostupné na trhu, jaké výhody a rizika skýtají pro koncové uživatele?
HOSTÉ:
Markéta Dolejšová - designérka a výzkumnice zabývající se mimo jiné otázkou, jakým způsobem nové technologie ovlivňují vztah k jídlu, autorka projektu MATERIE
Bára Kebová - výzkumnice platformy Zachraň jídlo, autorka projektu Fairdining
Jakub Krejčík - zakladatel a ředitel společnosti Heaven Labs, která vyrábí produkty pod značkou MANA
Debatou bude provázet Tereza Lišková, šéfredaktorka časopisu Material Times
Debata je součástí doprovodného programu výstavy #DATAMAZE - Datové bludiště. Cílem této série debat je zkoumat různé polohy života uživatelů v digitálním prostředí.
Od 17:00 do 18:00 budou mít účastnící možnost prohlédnout si zdarma výstavu.
Také by tě mohlo zajímat:
Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.
Vybrali jsme nejlepší zmrzlinárny v Praze, nejen v centru, ale i dál od řeky. Ochutnat můžete klasickou zmrzku, parlorky (tedy cookies se zmrzlinou) i lahodný sorbet.