Prazelenina zve všechny lidi na workshop společného pečení kváskového chleba v peci, kterou jsme sami pro tento účel postavili.
Jak to všechno probíhá? V 11:00 se sejdeme v karlínském Přístav 18600 a společně uhněteme bochníky. Vezměte si čistou utěrku a zástěru, nic jiného nepotřebujete.
První část workshopu potrvá od 11:00 cca do 12:00. Během kynutí (12:00 – 15:00) můžete plout přívozem do Holešovic, občerstvit se v zdejším baru, zajít si na oběd, skočit domů nakrmit křečky, na nákup, odpočívat….. klábosit s námi. Na místě je beach hřiště, pískoviště, prolézačky. Je to prostě na celej den. Druhá část workshopu začíná v 15:00, kdy společně dáme bochníky do pece.
V peci topíme dřevem. Až upečeme chleby, lze péct i drobné pochutiny dle vašeho výběru /pizza apod./, stačí si vše vzít s sebou….
Workshop se koná i za špatného počasí, postavíme si stan.
Cena: 200,- Kč/ 1 bochník, děti do 15 let zdarma /přijímáme dvojice i celé rodiny, v tomto případě je cena stejná/. V ceně je zahrnuta mouka, kvásek, pomůcky na workshop /ošatka, mísa aj/ a vedení vč. poradenství. Registrace není potřeba, ale přijdte!
Péct s váma bude Luděk Dolejší, Mař. Marcela Strakova a Jirka Kovář.
Stavba pece a workshopy sousedského pečení (nejen chleba) vznikly jakou součást doprovodného programu k výstavě Mody demokracie v koprodukci Prazeleniny a DOX v roce 2014. Následně se pec z DOXu přemístila na Prazeleninu a v roce 2015 jsme ji po sezoně přesunuli do Přístavu 18600. Má 10 t, takže další stěhování neplánujeme. Za tu dobu jsme si u společného pečení užili spoustu legrace, přijdte to zkusit, stanou se z vás pekaři!
Také by tě mohlo zajímat:
Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.
Teploty klesají, obliba zimních sportů stoupá. Kam v Praze na brusle? V našem článku najdete přehled nejzajímavějších míst v metropoli, kde se bruslí pod otevřeným nebem. Článek pravidelně aktualizujeme.