Tak už jsou zase tady a s nimi jaro, a na náplavce se, jako vždy, potkávají prastaré tradice s velkoměstem.
Mix, který jsme namíchali na sobotu 15. dubna, bude překvapivý : běžný farmářský trh bude mezi 8-14 hodinou dokonale připraven na velikonoční svátky se všemi možnými lahůdkami, bylinami, květinami,…. a ještě něco navíc!
Co nesmíte minout, je speciální prodloužená část pod Výtoní. Tady totiž bude od 8 – 16 hodin k vidění i k ochutnání velikonoční klasika v kombinaci se špetkou exotiky.
Raw delikatesy nebo hipsterská pop-up cukrárna se sejde na jednom místě s folklorem. Až z jihu Moravy přicestují babičkami malované kraslice, kamenina, modrotisk, slivovička, ale i současný design inspirovaný moravskými lidovými motivy, některá tradiční řemesla vám přímo na místě předvedou.
Veronika Koucká z ateliéru Dubina krásně přizdobí a pomaluje dětské obličeje, i dospělé, když budou chtít. Pod výtoňskými hodinami můžete zkusit uplést pomlázku, nebo si ji prostě koupíte stejně jako kočičky jívy, proutky, březové lístky. Můžete si vyrobit vlastní hračku s Koira Kissa. Na kole Futurola si tady vyšlapete vlastní bylinkové smoothie. Vyjímečným hostem tržiště bude exotické čerstvé a sušené ovoce, včetně avokáda.
K velikonocům patří i sázení a oseníčko a tak tu najdete i sazeničky zeleniny a květin, i dekorace na velikonoční výzdobu a na stůl. České a moravské koláčky i velikonoční pečivo tradičního střihu napeče výhrami oceněná Marcela, a najdete ji hned vedle slovenských pagáčků, a vedle kokedam a šperků z vosích hnízd od Martiny… atd.
Také by tě mohlo zajímat:
Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.
Vybrali jsme nejlepší zmrzlinárny v Praze, nejen v centru, ale i dál od řeky. Ochutnat můžete klasickou zmrzku, parlorky (tedy cookies se zmrzlinou) i lahodný sorbet.