Historický vhled do podoby jídla a stravování „za totáče“.
CSPK zahajuje vizuální přednášky ROKU JÍDLA a na úvod nabízí prezentaci opravdového odborníka - doc. Martin Franc, vedoucí Oddělení dějin Akademie věd Masarykova ústavu AV ČR, který se dlohodobě zabývá dějinami populární kultury, stravování v moderní době a konzumem za socialismu, spoluautora Průvodce kulturním děním a životním stylem v českých zemích 1948-1967 a autora studie o "zdravé výživě v Československu.
První vizuální přednáškou letošní cyklu bude historický vhled do podoby jídla a stravování „za totáče“. Dozvíme se, jak Češi vyjadřovali svůj společenský status prostřednictvím stravování, co považovali za vrchol luxusu na stole a jak se jejich představy o exkluzivním stravování v průběhu let 1948-1989 vyvíjely.
Také by tě mohlo zajímat:
Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.
Vybrali jsme nejlepší zmrzlinárny v Praze, nejen v centru, ale i dál od řeky. Ochutnat můžete klasickou zmrzku, parlorky (tedy cookies se zmrzlinou) i lahodný sorbet.