Doprovodný program k výstavě Pražská koláž – Jitka Kopejtková.
Jitka Kopejtková se věnuje dlouhodobě výrobě klasické koláže, kterou tvoří zejména z papíru – nůžkami, skalpelem a trháním – bez použití počítače. Dokazuje tím, že koláž je stále živá a atraktivní technika, na kterou bychom neměli zapomínat, a navazuje tak na tradici Jiřího Koláře a dalších.
Pod vedením Jitky Kopejtkové, autorky koláží pro diář muzea na rok 2015, si bude moci každý vytvořit vlastní koláž a odnést si ji domů.Veškerý materiál bude k dispozici na místě.
Termíny pro veřejnost:
31. 1. 2015 9 – 11 hod. a 14 – 16 hod.
Součástí workshopu bude i přednáška Adély Jirků z firmy Munkendals o knižním papíru, se kterým budou mít účastníci workshopu možnost pracovat.
Arctic Paper je švédská papírenská skupina skládající se ze čtyř papíren
(Grygsbo ve Švédsku, Mochenwangen v Německu , Munkedals ve Švédsku
a Kostrzyn v Polsku), přičemž nejstarší z nich (Grygsbo) byla založena
již v roce 1740.
Víte, co je to volumen a jak moc ovlivňuje Váš pocit z knihy? K čemu je dobré znát směr vlákna a jak ho zjistit?
Co je důvodem nenapodobitelnosti papíru G-Print? V čem spočívá rozdíl mezi natíraným a nenatíraným papírem?
Jak to, že nenatíraný papír Munken může směle nahradit křídu?
A nevíte, proč jsou některé knihy při čtení příjemnější pro Vaše oči než jiné?
Na tyto a jiné otázky Vám odpoví papírová čtvrthodinka plná užitečných zajímavostí a názorných ukázek.
Nutná objednávka předem na tel.: +420 221 012 940, nebo mailem na: behenska@muzeumprahy.cz. Cena: 250,- Kč/osobu, včetně vstupného do celého muzea.
Termíny pro školy:
27. 1. 2015 9 -11 hod., 11 – 13 hod.
28. 1. 2015 9 -11 hod., 11 – 13 hod.
Cena pro školy 30 Kč. Objednávejte se prosím na: tel.: 221 709 669 nebo e-mailem: suska@muzeumprahy.cz
Také by tě mohlo zajímat:
Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.
Vybrali jsme nejlepší zmrzlinárny v Praze, nejen v centru, ale i dál od řeky. Ochutnat můžete klasickou zmrzku, parlorky (tedy cookies se zmrzlinou) i lahodný sorbet.