Plevel. Přijďte si rozšířit obzory, vnímat svět podle trochu jiných kritérií.
Nekoukejme stále na opečovávanou zahradní jabloň, na nádherně rozkvetlý rododendron, pohlédněme na to, co je mezi nimi, co klidně roste v samém centru, vprostřed hlavního, běžně preferovaného, co žije vlastním životem, má svou hodnotu a svůj styl, své cíle a své záměry, co však bývá přehlíženo. Podívejme se i do koutů, neznámých podrostů živých plotů, soustřeďme se na trávník prorostlý sedmikráskami, pampeliškami, kopřivami. Můžeme zdůraznit dusivý břečťan, i invazivní psí víno, obojí ve své bujnosti naprosto fascinující. Plevel jako chaotické bujení, nahodilé prorůstání, množící se okraje a myšlenky, prosté bizarnosti.
Může být milý, neviděný, okrajový - nově objevený, s potěšením nalezený, rostoucí prostě vedle. Může být i na úkor, ke škodě něčeho jiného - pěstovaného, akcentovaného. Ovšem plevel, jakkoli třeba potlačovaný, je vždy nezhubitelný, živý, dynamický, obnovující se, musí se s ním počítat.
Přijďte si 15. - 17. listopadu na naší školu plevel vyplít, udělat v něm pořádek, shlédnout jeho prezentaci, poslechnout, co o něm kdo soudí, a třeba si ho oblíbíte!
Dvoudenní série dvouhodinových přednášek, diskusí i workshopů, doprovázená kavárenským ruchem a zakončená bujícími večerními koncerty, divadlem a tajemným lektvarem filmové projekce.
Také by tě mohlo zajímat:
Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.
Vybrali jsme nejlepší zmrzlinárny v Praze, nejen v centru, ale i dál od řeky. Ochutnat můžete klasickou zmrzku, parlorky (tedy cookies se zmrzlinou) i lahodný sorbet.