Festival plný jídla i pití.
Druhého listopadu (2. 11. 2014) v Holešovické tržnici proběhne již třetí ročník úspěšného SeaFoodWine festivalu, letos rozšířeného o sekci vína a o trh s čerstvými potravinami. Na festivalu se bude prezentovat přes 40 různých stánků s rybími specialitami a specialitami s mořskými plody, sushi, sladkými dezerty, vínem a pokrmy vařenými na víně. Festival také představí podzimní odrůdu Nového vína. Participující stánky mohou přijít i s vlastním nápadem na kreativní občerstvení, a tak návštěvníky budou čekat mnohá překvapení.
Festival bude mít bohatý doprovodný program ve formě kuchařských show, krátkých přednášek o přípravě ryb a mořských plodů, mini-seminářích o víně, program doprovodí živá hudba s tanečními vystoupeními. Účinkující umělci pocházejí ze zemí, které na festivalu budou zastoupeny gastronomickými stánky (Francie, Chorvatsko, Kypr, Vietnam, Indonésie a mnoho dalších). Dále se návštěvníci budou moci zapojit do soutěže o nejlepší recept, kdy za přispění VIP poroty vyberou nejlepší recept a kuchaře festivalu. Hlasovací lístky budou slosovány v tombole s gastronomickými výhry.
Kromě delikates k degustaci návštěvníky nemine ani unikátní trh s čerstvými rybami, mořskými plody a vínem. Přímořskou atmosféru si tak budou moci vychutnat i doma. Festival proběhne ve vnějších i vnitřních prostorech, vnější prostory budou dle počasí zastřešeny a v případě nízkých teplot i zatepleny. Pro děti bude připraven dětský koutek se zajímavým středomořským programem.
Organizátoři festivalu MAARE Market restaurace a Občanské komunitní fórum, o. s. festival organizují za účelem podpory multikulturního vyžití v Praze a představení cizokrajné gastronomie a vína.
Také by tě mohlo zajímat:
Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.
Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.