Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
28
srpna

Dary moře a letní saláty

Bruxx

zpět na výpis akcí
 

Do Bruxxu na grilované ryby, mořské plody i Passardovo vejce.

Začátek:28. 08. 24
Konec:30. 08. 24
Čas:11:30 - 23:59
Kategorie: gastro|restaurace

Horkým letním dnům sluší lehká a svěží jídla, která zasytí, ale tolik nezatíží. A mezi ně rozhodně patří ryby či mořské plody v kombinaci se zeleninovým salátem. Láká vás tahle kombinace? Pak se vydejte do Bruxxu, kde si ke konci srpna můžete pochutnat na obřích krevetách, pražmě královské či mořském vlkovi a k tomu si vybrat z několika originálních zeleninových salátů.

Češi jí ryby poměrně málo. S 6 kg na osobu za rok zaostáváme daleko za evropským průměrem, tedy 11 kg na hlavu za rok. Vzhledem k tomu, že konzumace ryb je pro naše zdraví velmi prospěšná, by se to mělo změnit. Kaprem z bahnitého rybníka skóre ale určitě nevylepšíme. Nejpřínosnějšími rybami jsou ty mořské, které obsahují potřebné omega-3 mastné kyseliny. To jsou ty nejzdravější tuky, které jsou skvělým bojovníkem proti zánětům, nemocem srdce a cév a různým nádorovým onemocněním. Ze sladkovodních ryb je zdrojem omega-3 mastných kyselin jen pstruh duhový.

Na mořských rybách, konkrétně mořanu zlatém neboli pražmě královské nebo mořském vlkovi, a plodech moře v podobě chobotnice, tygřích krevet nebo kalamár si můžete zajít pochutnat do belgické brasserie Bruxx, kde od 28. do 30. srpna běží akce Dary moře a letní saláty. „K létu ryby a saláty patří. Tím, že pracujeme se sezónními surovinami, je vše dokonale fresh. V našich salátech tak najdete ředkvičky, cuketu, květák, ale i letní lanýže i méně známé druhy rajčat,“ popisuje šéfkuchař Oldřich Matoušek. 

Salátům vévodí sezónní zelenina i kulinářské speciality

Saláty ala smíchaná zelenina s dresinkem nebo zálivkou v Bruxxu nečekejte. Zdejší zeleninové saláty odráží současné kulinářské trendy a k rybám a mořským plodům, které budou upraveny na suchém grilu, si můžete vybrat ze čtyř druhů:

Ballotina neboli roláda z opečeného salátu s vlašskými ořechy, lesními houbami, cizrnou a tomatovým vinaigrette, salát ze sladké řepy Chioggio s bílými fazolemi, česnekovým krémem a sušenou francouzskou šunkou jambon de Bayonne, ogrilované cukety s dýní, letními lanýži, green zebra tomaty s citrónovou chutí s parmazánem a mléčným chlebem a ředkvičkový salát s květákem, omáčkou Jerk, hash brown ze strouhaných brambor s kaviárem a originálně upraveným vejcem ala francouzský michelinský kuchař Alain Passard. Všechny saláty doplní doplní domácí chléb s kuřecím máslem.

Zakončete léto stylově a zdravě. 

Bruxx
Tel: 224 250 404
Náměstí Míru 9
Praha 2, 120 00
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: