Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
05
září

VyšeHrátky

VyšeHrátky

zpět na výpis akcí
 

Festival pro děti a jejich dospělé se vrací na Vyšehrad! Letos proběhne v termínu 5.–8. 9. 2024.

Začátek:05. 09. 24
Konec:08. 09. 24
Čas:10:00 - 17:00
Kategorie: pro děti|Kultura

Po loňském 20. ročníku se v termínu od 5. do 8. září 2024 opět uskuteční tradiční festival pro děti a jejich rodiče VyšeHrátky. Každoroční akce pořádaná DAMÚZOU proběhne jako vždy v prostorách Knížecí a královské akropole poblíž budovy Starého purkrabství na pražském Vyšehradě. Návštěvníci se mohou těšit na divadelní představení, workshopy, promítání krátkých filmů nebo koncerty kapel Rozbal to! a Bombarďák.

Divadelní program pro batolata i děti školního věku

VyšeHrátky na několika scénách nabídnou divákům čtyřdenní divadelní program z dílny pořádající DAMÚZY. Například populární tituly Uši pro princeznu, Dlouhý, Široký a Bystrozraký a Řeka, nebo inscenace pro batolata od 10 měsíců Chramst, Ptáček a lev či Výlet. ,,Divadelní program každoročně sestavujeme tak, aby si během prodlouženého víkendu každý dětský návštěvník našel to své. Proto máme v nabídce představení pro děti různého věku, aby u nás mohla strávit hezký den celá rodina. Kromě představení pořádající DAMÚZY se na festivalu objeví naše spřátelené soubory Holektiv nebo My kluci, co spolu chodíme,” přibližuje divadelní část programu jeho koordinátorka Emma Horká.

Pohybové, výtvarné i divadelní workshopy.

Každoročně jsou součástí VyšeHrátek také workshopy různého zaměření. Letos budou v programové nabídce pohybové, výtvarné, ale i divadelní. ,,Na festivalu se i letos objeví několik různých workshopů BabYogy pro batolata různého věku a jejich rodiče. Na Vyšehrad také dorazí lektoři z centra pro nový cirkus CIRQUEON s pohybovým workshopem pro aktivní předškolní děti. Navázali jsme také spolupráci s Domem dětí a mládeže Praha 2, který má pro děti připravený výtvarný workshop nebo dramatický kroužek,” doplňuje informace k workshopům členka festivalového týmu Karolína Anna Hudská.

Hudební program a Zavěšená vstupenka

V programu nebude chybět ani hudba. ,,Na festival se po roce opět vrací kapela Bombarďák se svým interaktivním koncertem plným ztřeštěného tance, který si užijí i dospělí. Celý festival pak uzavře pestrobarevná kapela Rozbal to!,” přibližuje hudební část VyšeHrátek jejich ředitelka Františka Jesenská. ,,V letošním roce se také poprvé účastníme projektu Zavěšená vstupenka ve spolupráci s Mezinárodním vězeňským společenstvím. Naši návštěvníci mohou skrze projekt darovat vstupenky na VyšeHrátky dětem, které mají člena rodiny ve výkonu trestu a nacházejí se ve špatné ekonomické situaci,” doplňuje závěrem Jesenská.

Dvacátý první ročník festivalu VyšeHrátky se koná od 5. do 8. září 2024 v prostorách Knížecí a královské akropole poblíž budovy Starého purkrabství na pražském Vyšehradě. Vstupenky je možné zakoupit prostřednictvím BOOM Events. Online předprodej vstupenek za zvýhodněnou cenu končí vždy hodinu před začátkem každého představení/workshopu/koncertu. Vstupenky budou během festivalu v prodeji také na místě, ovšem za vyšší cenu (pokud se nevyprodají předem).

Festival vzniká za podpory Ministerstva kultury ČR, Státního fondu kultury ČR, Hlavního města Prahy a městské části Praha 2. Akce se koná pod záštitou starosty městské části Praha 2 Jana Korsesky.

VyšeHrátky
Tel:
Vyšehrad - staré purkrabství
Praha - Vyšehrad, 15000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: