Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
15
srpna

Vlny | Filmová premiéra

Bontonfilm

zpět na výpis akcí
 
Tip

Dobový film režiséra Jiřího Mádla ukáže napínavé a dosud utajené příběhy novinářů Československého rozhlasu.

Začátek:15. 08. 24
Konec:18. 08. 24
Čas:16:00 - 22:00
Kategorie: kultura|kina

Je druhá polovina 60. let, světem hýbou studentské revolty, režim v Československu se pomalu uvolňuje a z rádia vyhrává rokenrol. V této atmosféře nastupuje do Československého rozhlasu mladý technik Tomáš Havlík. Chtěl by se po smrti svých rodičů postarat o rebelského dospívajícího bratra.

Místo toho je však brzy po nástupu vtažen doprostřed nebezpečného souboje, který mezi sebou svádějí redaktoři a příslušníci tajné služby. S tím, jak se doba vyvíjí, stává se i tento konflikt čím dál vyostřenějším. Brzy půjde o mnohem víc, než jen o pracovní pozici a Tomáš bude nucen čelit osudové volbě, která může nenávratně změnit život jemu i jeho nejbližším... Dobové drama Jiřího Mádla Vlny je inspirováno skutečným příběhem skupiny novinářů z Redakce mezinárodního života Československého rozhlasu.

Režie: Jiří Mádl

Scénář: Jiří Mádl

Kamera: Martin Žiaran

Hudba: Simon Goff

Hrají: Vojtěch Vodochodský, Táňa Pauhofová, Stanislav Majer, Vojtěch Kotek, Martin Hofmann, Tomáš Maštalír, Igor Bareš, Marika Šoposká, Petr Lněnička, Matyáš Řezníček, Ondřej Stupka, Jan Nedbal, Jacob Erftemeijer, Petr Halíček, Tomáš Weber, Hana Kusnjerová, Daniel Tůma, Vitalii Vorkhlik, Theo Jacques, Radoslav Kohuťár, Hana Marie Maroušková, Jan Dvořák

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: