Langoš chutná naslano i nasladko. Představujeme tradiční langoš v moderním pojetí. Zvolili jsme proto kombinace, které si na stojáka nedáte.
Kdo by neznal langoše. Smažené bramborové placky, které se díky své univerzálnosti dají připravit na nekonečno způsobů. Langoš s česnekem, sýrem a kečupem je sice klasika, ale s jelením tatarákem, pikantní hovězí hrudí nebo trhanou pečenou kachnou si v kiosku nedáte. Ochutnat je ale můžete ve Vinohradském Parlamentu, kde mají od 10. do 16. července speciální langošovou akci.
Možná si také rádi občas zajdete do stánku rychlého občerstvení na langoš. Tato smažená placka z bramborového kynutého těsta pochází z Maďarska, kde se pekl z chlebového těsta v blízkosti pece. Dnes už doma pece nemáme, a tak chlebové těsto nahradily brambory a pec fritézy.
Oblíbenost langoše překročila již dávno maďarské hranice a usadil se v gastronomiích celé střední Evropy. Chutná všem generacím, o čemž svědčí i to, že se dá připravit jak ve slané, tak sladké variantě.
Langoš chutná naslano i nasladko
„Rádi bychom představili tradiční langoš v moderním pojetí. Zvolili jsme proto kombinace, které si na stojáka nedáte,“láká šéfkuchař Jan Pípal.
Vybírat můžete ze dvou předkrmů – smažený langoš s jelením tatarákem a nakládanými šumavskými liškaminebo domácí langoš s pečenou řepou a kozím sýrem. Hlavní chody nabídnou domácí bramborový langoš s trhanou hovězí hrudí, křenovou majonézou a bylinkovou drobenkou, langoš s trhanou konfitovanou kachnou nebo langoš s trhaným pečeným kolenem a uzeným jogurtem. Budete-li mít chuť na něco sladkého, můžete zvolit smažený langoš s mačkanými jahodami a smetanou a citrónovým tvarohem.
Těsto na langoše ve Vinohradském Parlamentu zadělávají dvakrát denně a usmaží ho až ve chvíli, kdy si ho objednáte. Těšit se tak můžete na prvotřídní čerstvou lahůdku.
Také by tě mohlo zajímat:
Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.
Vybrali jsme nejlepší zmrzlinárny v Praze, nejen v centru, ale i dál od řeky. Ochutnat můžete klasickou zmrzku, parlorky (tedy cookies se zmrzlinou) i lahodný sorbet.