Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
15
června

Husa na Kampě | Sběratel Vladimír Železný

Museum Kampa

zpět na výpis akcí
 

Reprezentativní výstava sbírky Vladimíra Železného, na které se návštěvníci setkají s díly nejvýraznějších osobností českého moderního umění.

Začátek:15. 06. 24
Konec:15. 09. 24
Cena:od 130 Kč
Čas:10:00 - 18:00
Kategorie: kultura|galerie

AKTUÁLNĚ: 

Do výstavy Husa na Kampě, která představuje výběr ze sbírky Vladimíra Železného, nově přibyl obraz Jindřicha Štyrského Trauma zrození z roku 1936. Jedná se nejen o malířovo největší dílo, ale patrně i o nejvýznamnější obraz českého surrealismu. Po Štyrského předčasné smrti obraz zdědila malířka Toyen, která si jej odvezla do Francie. Z její pozůstalosti malbu získal pařížský sběratel a galerista Jean-Claude Binoche. Od něj obraz nyní zakoupil Vladimír Železný. Obraz i celou výstavu bude možné v Museu Kampa navštívit do neděle 15. září, tedy o týden déle, než bylo původně plánováno.

*****

ANOTACE VÝSTAVY:

K vidění budou práce od Jana Zrzavého, Emila Filly, Toyen, Jindřicha Štyrského či Jiřího Karse. Z poválečného umění pak díla Květy Válové, Jana Koblasy a zejména Mikuláše Medka. Sbírku opatruje Galerie Zlatá husa, která letos slaví pětadvacet let své existence. Název výstavy tak odkazuje právě ke jménu galerie. Výběr děl pro výstavu osobně připravil Vladimír Železný, který je klíčovou osobností novodobého českého sběratelství. Podle vlastních slov chce ukázat proměnu českého umění během jednoho lidského života, od Splynutí duší Maxe Švabinského z roku 1901 po vrcholná informelní plátna Mikuláše Medka z poloviny 60. let.

Museum Kampa
Tel: 257 286 147
U Sovových mlýnů 2
Praha 1, 118 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: