Tradiční ukázky řeznického umění, prodej zabijačkových specialit, povídání o masopustních zvycích i historii řeznického cechu.
Tradiční ukázky řeznického umění, prodej zabijačkových specialit, povídání o masopustních zvycích i historii řeznického cechu, komentované prohlídky i masopustní průvod - to vše vás čeká 20. 1. v Národním zemědělském muzeu v Praze na Letné. Těšte se ukázky výroby zabijačkových pochoutek, kuchařský workshop, zpovídání masopustních maškar i soutěžní masopustní kvíz. Pro děti jsou připravené výtvarné i rukodělné dílničky i divadlo.
Program:
• Komentované ukázky bourání a výroby zabijačkových specialit s řeznickým mistrem Radkem Janoutem (Řeznictví U Bejka) •
• Prodej zabijačkových specialit •
• Zabijačkové workshopy s kuchaři z Asociace kuchařů a cukrářů ČR •
• Ukázky historického řeznického nářadí ze sbírek NZM •
• Z řeznického cechu - komentovaná prohlídka s kurátorem •
• Povídání o přeštíkovi a jeho příbuzných - Eva Weisbauerová z Výzkumného ústavu živočišné výroby, v. v. i. •
• Letenský masopustní průvod s pohřbíváním basy •
• Představení tradičních masopustních maškar •
• Divadlo pro děti •
• Masopustní kvízová stezka •
• Výtvarné a rukodělné dílničky pro děti i jejich rodiče •
• Opékání špekáčků •
• Po celý den prodej zabijačkových specialit i masopustních sladkostí
Vstupné 100 Kč/ osoba, děti od 3 let, senioři od 65 let, studenti 50 Kč/ osoba.
Maškary v masopustních kostýmech mají vstup na akci zdarma.
Akci pořádáme ve spolupráci s divadelním spolkem Tyjátr, letošním organizátorem Letenského masopustu, a Výzkumným ústavem živočišné výroby.
Také by tě mohlo zajímat:
Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.
Teploty klesají, obliba zimních sportů stoupá. Kam v Praze na brusle? V našem článku najdete přehled nejzajímavějších míst v metropoli, kde se bruslí pod otevřeným nebem. Článek pravidelně aktualizujeme.