Restaurace La Veranda si připravila na druhou polovinu května mimo svého stálého menu chřestovou nabídku.
Tato zelenina se těší celosvětové oblibě díky své chuti, výživovým hodnotám, a hlavně neuvěřitelné škále možnosti využití.
„Osobně mám chřest velmi rád a samozřejmě jeho každoroční sezónu si užívám. Stejné nadšení se mnou sdílí můj tým, proto jsme si letos připravili opravdu zajímavé menu,“ říká majitel restaurace La Veranda Yurij Kolesnik. Prvním z nevšední chřestové nabídky je Polévka z bílého chřestu, raviola a piment d’espelette, která je lehká a intenzivní. Ukázka spojitosti do té doby nemyslitelného. Dalším v nabídce je Chřest, pražská šunka, brambory a omáčka choron. Právě tato omáčka pocházející z francouzské gastronomie je ve spojitosti s chřestem povznášející. Salát se zeleným chřestem, jahody, kozí sýr a piniové ořechy stojí jistě za pozornost. Jaro doslova na talíři, navíc plné chutí a struktur. Toto rozhodně není jen tak obyčejný salát. Chřest v emulzi se podává společně s Pražmou růžovou, hráškem a bazalkou. Hravost chřestu je opravdu bezkonkurenční. Lze ho aplikovat do téměř každého příběhu, který talíř vypráví.
Nápaditý chřest v La Veranda je událostí května. Kdo ochutná, pochopí.
Také by tě mohlo zajímat:
Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.
Vybrali jsme nejlepší zmrzlinárny v Praze, nejen v centru, ale i dál od řeky. Ochutnat můžete klasickou zmrzku, parlorky (tedy cookies se zmrzlinou) i lahodný sorbet.