Hodování v oblacích. Nebeské menu připraví hvězdný Pavel Býček.
Voda z Vltavy si odnesla další rok a do Prahy se vrací nejžádanější kulinární atrakce. Začátkem září se bude opět obědvat a večeřet v oblacích, tedy na plošině vytažené do výšky padesáti metrů nad městem. Kouzelná atrakce s názvem Dinner in the Sky je již nedílnou součástí pražského gastronomického kalendáře. A jaké novinky nás letos čekají?
Už v loňském roce se plošina Dinner in the Sky přestěhovala přímo do srdce historické Prahy na pražskou náplavku. Také letos se bude startovat z Dvořákova nábřeží, a právě tato nádherná lokace umocní celý zážitek. Co se naopak mění je postava šéfkuchaře, neboť letošní nebeské menu dostal na starost hvězdný Pavel Býček, který působil v michelinském Alcronu a nyní má v Holešovicích vlastní restauraci The Eatery, která získala prestižní ocenění Bib Gourmand.
A co bude v Oblacích servírovat? Jako předkrm si pro hosty připravil tatarák z červené řepy s brynzou a oříškovým dresinkem. Poté bude podávat svou kreativní verzi koprovky s uzeným pstruhem a pečenými brambůrky. A jako hlavní chod se návštěvníci mohou těšit na kachní prso s foie gras, pečenou dýní a kaštany. Čtyřchodové hodování pak zakončí dezert v podobě domácího pribináčku s hruškovou oblohou. Vegetariánské menu se bude lišit víceméně jen v hlavním chodu, kdy se místo kachny bude servírovat rizoto z tarhoni s pečenou dýní a kadeřávkem.
Další novinky se týkají koncepce obědů, kde bude po vzoru prémiové večeře zařazen také prémiový oběd, během něhož se k pokrmům podávají špičková vína a šampaňské. Největším zážitkem je již tradičně večeře při západu slunce, která je také nejdražší – hosté za ní zaplatí 5850 korun. Naopak oběd v oblacích vychází na 2490 korun.
Také by tě mohlo zajímat:
Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.
Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.