Velikonoce provázejí pokrmy, jejichž příprava vyžaduje dostatek času a zkušeností. Nemáte-li ani jedno, vyplatí se spolehnout na profesionály.
Namísto zdlouhavého chystání kopřivové nádivky či šťavnaté pečínky se od 11. do 18. dubna můžete vydat do oblíbené restaurace Červený jelen v centru Prahy na tematické velikonoční menu. Speciality připravené týmem profesionálů pod vedením šéfkuchaře Marka Fichtnera se budou podávat vždy od 15 hodin v Bance – kubisticko-modernistickém prostoru bývalé Anglo-rakouské banky.
A co by to bylo za Velikonoce bez pleteného máslového mazance s mandlemi či mramorového beránka s polevou z kvalitní 70% čokolády? V Červeném jelenovi je s láskou peče zkušená cukrářka Klára Řezníčková. Stačí jen včas objednat a pak vyzvednout. Stejně tak vaječňák z limitované velikonoční edice. Základem neodolatelného likéru podle receptury šéfkuchaře Marka Fichtnera jsou především kvalitní suroviny jako smetana, žloutky, pravá vanilka a prádelský rum.
Velikonoční menu v Červeném jelenovi
Předkrm: Konfitovaný telecí brzlík | slaná tartletka | celerová pěna s medvědím česnekem | čekanka | hráškové výhonky
Hlavní chody:
Brazírované selečí ramínko (180 g) | omáčka z tmavého piva | kopřivová nádivka | sladkokyselé špičaté zelí | křupavá kůže
Grilovaný telecí hřbet De-Rose (200 g) | estragonový jus | baby karotka s levandulí a medem | císařský hrášek | Celebration brambory
Grilované jehněčí panenky (180g) | estragonový jus | baby karotka s levandulí a medem | císařský hrášek | Celebration brambory
Dezert: Pavlova | kokos | mango | mučenka | mléčná čokoláda
Také by tě mohlo zajímat:
Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.
Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.