Atelier restaurant vás zve na každoroční velmi úspěšnou akci, kdy připravujeme 4-chodové degustační menu z hus.
Používáme tradičně již 20. rokem maďarské husy. V menu budou domácí husí klobásky, nadívané husí krky, foie gras, ale také konfitovaná stehna či grilovaná husí prsa. Tentokrát bude menu ozvláštněné lanýži, pistáciemi, ale to hlavní, co dělá naši husu speciální je způsob přípravy - husu každoročně pečeme na šumivém víně. Husa je pak delikátní, lehčí a svěží.
Svatomartinská husa v Atelieru:
Jako každý rok budeme péct husu na bublinách! Za ty léta je u našich klientů velmi oblíbená a má své fanoušky
Husa je za 440 Kč a celá pro cca 6 osob za 2.990 včetně lahve vína
Kromě toho budeme dělat rafinovaná jídla v husím menu, pro fanoušky husích specialit budeme podávat 5 chodů
Cena menu je 950 Kč na osobu za 5 chodů, k tomu budou mladá lehčí ovocná vína z Moravy, Francie, Rakouska či Itálie
Doporučujeme rezervovat dopředu zejména pro větší nebo rodinné rezervace.
Předkrmy
Nadívaný husí krk, pyré z pečené zeleniny
Zauzená husí prsa, nakládaná šalotka
Husí rillettes, okurkový relish
Polévka
Husí kaldoun de luxe s armagnacem
Husa První chod
Restovaná husí prsa, dýňové pyré, čočka, pak choi, husí šťáva s marsalou
Hlavní Druhý chod
Pečená husa na šumivém víně, červené zelí, domácí bramborové lokše
Dezert
Švestka a mák
Také by tě mohlo zajímat:
Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.
Vybrali jsme nejlepší zmrzlinárny v Praze, nejen v centru, ale i dál od řeky. Ochutnat můžete klasickou zmrzku, parlorky (tedy cookies se zmrzlinou) i lahodný sorbet.