Víkend hmyzožravců - ochutnejte potravu budoucnosti
Zoologická zahrada hl. m. Prahy
zpět na výpis akcíNa másle smažené cvrčky, pikantní larvy potemníka na česneku, pražené moučné červy nebo sarančata v lívancovém těstíčku. To vše můžete ochutnat.
Tuto sobotu a neděli mohou návštěvníci vyzkoušet různé hmyzí speciality a blíže se seznámit s benefity hmyzí kuchyně. Zoo Praha na víkend hmyzožravců připravila vedle hmyzích ochutnávek i další program. Na terase Vzdělávacího centra si návštěvníci mohou prohlédnout ukázky rozmanitých druhů bezobratlých živočichů, dozvědět se zajímavosti z hmyzí říše a seznámit se s hmyzem jako alternativním zdrojem potravy. Každou celou hodinu se zde pak bude konat komentované setkání s mnoha druhy hmyzu, včetně velkých švábů a strašilek. Program proběhne po oba dny mezi 10. a 16. hodinou.
Doprovodný program 17. – 18. 7. 2021
10.00 – 16.00 Komentovaná setkání s bezobratlými živočichy z chovů kontaktních zvířat na terase Vzdělávacího centra (např. strašilka australská, strašilka ďábelská, pakobylka rohatá, strašilka ostruhatá, lupenitka filipínská, šváb madagaskarský atd.) – setkání se uskuteční každou celou hodinu
10.00 – 16.00 Informační stanoviště na terase Vzdělávacího centra – ukázky rozličných druhů hmyzu, informace a zajímavosti z jejich života, přínosy hmyzí kuchyně jako alternativní možnosti stravování
Komentovaná krmení a setkání u vybraných druhů zvířat, která se živí hmyzem:
-
10.00 Krmení fenků
-
10.30 Krmení hrabáčů kapských*
-
10.45 Krmení surikat
-
11.00 Krmení varanů smaragdových*
-
11.30 Krmení mláďat leguánů kubánských*
-
13.00 Krmení ibisů skalních
-
15.00 Krmení mravenečníků velkých
-
15.30 Komentované setkání s chovatelem u ježury australské
Také by tě mohlo zajímat:
Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.
Teploty klesají, obliba zimních sportů stoupá. Kam v Praze na brusle? V našem článku najdete přehled nejzajímavějších míst v metropoli, kde se bruslí pod otevřeným nebem. Článek pravidelně aktualizujeme.