Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
18
června

Prague Caviar Week

La Collezione

zpět na výpis akcí
 

Kaviár jako nedosažitelná pochoutka? Z omylu vás vyvede Prague Caviar Week.

Začátek:18. 06. 21
Konec:27. 06. 21
Čas:08:00 - 23:00
Kategorie: gastro|restaurace


Pravý kaviár bývá označován za černé zlato, a to nikoli bezdůvodně. Jeho cenu určuje nejen dostupnost, ale také rozdíly v kvalitě jiker. Dopřát si skutečně kvalitní kaviár tak mohl jen málokdo – až doposud! Cílem společnosti Pearla Caviar je změnit vnímání kaviáru coby nedosažitelné pochoutky. I z toho důvodu se letos spojila s restauracemi ze sítě La Collezione a v týdnu od 18. do 27. června 2021 společně uspořádají Prague Caviar Week. Každý ze zapojených podniků nabídne své vlastní pokrmy s kaviárem, a tak zájemci mohou ochutnat pestrou přehlídku delikates, jež budou korunovány lesklými kuličkami černého zlata.

Mýtus o vzácnosti kaviáru se do jisté míry zakládá na pravdě. Nekontrolovaný lov jeseterů ve volné přírodě a jediná možnost odběru jiker usmrcením ryb měly za následek jejich téměř úplné vyhynutí. Z toho důvodu byl lov jeseterů ve volné přírodě zcela zakázán, což zapříčinilo raketový nárůst ceny kaviáru.
V současné době už to však neplatí. Díky jeseteřím farmám byla populace ryb obnovena a byly vyvinuty metody sklizně kaviáru neinvazivní cestou. Jesetera tak není nutné usmrtit. Ryby se pak dožívají vyššího věku, kdy jsou jejich jikry nejkvalitnější a nejchutnější. Jelikož také není třeba populaci po každé sklizni obnovovat, cena kaviáru postupně klesá a stává se opět dostupným.

Jednou z příležitostí, kdy si kaviár dopřát, je letošní Prague Caviar Week. První ročník uspořádá společnost Pearla Caviar ve spolupráci s restauracemi ze sítě La Collezione. Každý z podniků vytvořil své vlastní menu, pokrmy se tak v jednotlivých restauracích liší. V nabídce najdete předkrmy, hlavní chody i dezerty, které si můžete vychutnat samostatně nebo jako kompletní degustační menu.
Například La Bottega Linka jako předkrm nabídne bruschettu s uzeným lososem, pažitkovou majonézou, nakládaným květákem a kaviárem, zatímco v La Bottega di Finestra najdete na menu carpaccio z mušlí sv. Jakuba s fenyklem a kaviárem. Na hlavní chod láká La Finestra in Cucina, kde můžete ochutnat filet z halibuta s fregolou sardou, střenkami a kaviárem. Že kaviár skvěle funguje i v dezertech, se můžete přesvědčit v Aromi a objednat si grepový sorbet s granitou z ústřic a kaviáru. Rezervace kaviárového menu v podnicích není nutná, stačí přijít a ochutnat.

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme nejlepší zmrzlinárny v Praze, nejen v centru, ale i dál od řeky. Ochutnat můžete klasickou zmrzku, parlorky (tedy cookies se zmrzlinou) i lahodný sorbet.

Doporučujeme vyzkoušet: