Vánoční speciality na farmářském tržišti
Farmářské tržiště - Náplavka
zpět na výpis akcíSpeciální farmářský trh se spoustou ryb, bramborovým salátem a dalšími vánočnímispecialitami a dekoracemi
K tradičnímu farmářskému trhu se připojí v prosinci navíc :
Ručně malované české skleněné ozdoby všech druhů a barev
Vánoční bytové dekorace, věnce a svícny u Květinářství Bystrých
Zlaté jmelí a přírodní zelené jmelí
Rukodělné výrobky – kovárna, keramika, drátky, dřevo
Výběr poctivého medu a medoviny a medová kosmetika všech druhů od českých včelařů
Pivní království zastupuje malé české pivovary, točí celý prosinec tmavé silné speciály z malých pivovarů, v prodeji zajímavá česká piva, dárkové pivní koše, pivní paštika, kosmetika
Perníčky malované bíle i barevně, adventní perníkové kalendáře, perníkové figurky a ozdoby
Sirupy (zázvor, skořice, meduňka, černý bez) a marmelády Dáši Zelenkové (Stánek u dvou koz) – dárek i lék pro zimní nečasy
Doporučené hity:
Rybí trh 22.12. – živé ryby v kádích, a tentokrát také něco jiného než kapři! Král českých ryb, také spousta chlazených potvor i ryb mořských na váš vánoční i předvánoční stůl : lososi, pražmy, krevety, sardele, chorvatské ryby, a chlazení pstruzi ze Šumavy. Ryby jsou kuchané, vše lze domluvit s rybáři na místě.
Porce smažených kapříků – pro ty, kdo na Štědrý večer nechtějí větrat kuchyň, a raději obstarají hotovku u Pstruhařství Mlýny. Tradiční česká vánoční bílá rybí polévka, rovněž vaří Pstruhařství Mlýny a jejich rybářská bašta, porce 0,3 l za 39 Kč k občerstvení nebo i domů.
A dál? Bramborový salát a peprný salát Kempink u Uzenářství Kaiserových, a vánoční bramborový salát také u paní Budkové (Cukrárna Kochánky). Možnost předchozí objednávky – přímo u nich na stánku.
Také by tě mohlo zajímat:
Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.
Teploty klesají, obliba zimních sportů stoupá. Kam v Praze na brusle? V našem článku najdete přehled nejzajímavějších míst v metropoli, kde se bruslí pod otevřeným nebem. Článek pravidelně aktualizujeme.