Historicky první Dny polské gastronomie v Praze. Ochutnejte dobré jídlo a pití od sousedů!
O polském jídle se v České republice mluví často, Polsko nakonec patří k největším dovozcům potravin do ČR. Pokud chcete poznat skutečné delikatesy polské gastronomie, od 12. do 18. listopadu pro Vás Polský institut v Praze ve spolupráci s Velvyslanectvím Polské republiky v Praze a dalšími partnery připravil historicky první Dny polské gastronomie v Praze. Ochutnejte dobré jídlo a pití od sousedů!
Poláci milují ekologické produkty, o čemž svědčí jejich popularita v celé Evropě. V Polsku najdeme nejen čistou přírodu, ale i nepřerušenou tradici menších zemědělských producentů. Dny polské gastronomie nechtějí obhajovat tisíce produktů, které vznikají na objednávku českých či mezinárodních koncernů a supermarketů, ale prezentovat malé producenty, pro které je otázka kvalitního produktu věcí nejen finančního úspěchu, ale i osobní cti.
Gurmáni se tedy mohou těšit například na prezentaci aronie neboli černého jeřábu – „dolnoslezského ženšenu“ - který Češi na rozdíl od Němců nebo Poláků nechávají růst bez většího povšimnutí. Dále budou prezentovány polské medoviny, paštiky či šťávy z podkarpatského regionu. Jeden z večerů bude také věnovaný polskému nefiltrovanému a nepasterizovanému pivu a polským pivním trendům.
PROGRAM:
12.11. v 18.00 / Prezentace a degustace polských medovin / Polský institut
12.11. ve 20.00 / ALEBROWAR! Gdaňský pivní večírek spojený s degustační přednáškou na téma nových pivních trendů v Polsku (vstupné) / Pivní kavárna Republika Žižkov, Koněvova 129, Praha 3, www.republikazizkov.cz
13.11. v 18.00 / Prezentace a degustace polských paštik / Terravita, Pasáž Černá růže, Na Příkopě 12, Praha
14.11. 12.00-18.00 / Prezentace a degustace přírodních šťáv Sok Maurera z Łącka / Kvasnička z venkova, Koněvova 141, Praha 3
15.11. v 18.00 / Prezentace a degustace ekologických produktů z Dolního Slezska/ Polský institut
16.11. od 11.00 do 22.00 / Polský den v restauraci Luka Lu / Újezd 33, Praha 1,www.lukalu.cz
18.11. v 17.00 / Kurz polské kuchyně s jedním z předních kuchařů současného Polska Wiesławem Boberem (vstupné) / Holešovická tržnice, hala 36, Bubenské nábř. 306/13, Praha 7, www.chefparade.cz
Více informací zde!
Také by tě mohlo zajímat:
Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.
Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.