Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
14
září

Pražská muzejní noc

Pražská muzejní noc

zpět na výpis akcí
 
Tip

10. ročník oblíbené kulturní akce, která je letos kvůli povodním přesunuta na září.

Datum:14. 09. 13
Cena:Zdarma
Čas:19:00 - 23:59
Kategorie: poznání|muzea, po praze, ostatní

X. Pražská muzejní noc se měla původně konat v červnu, ale kvůli povodním v Praze se neuskutečnila. Oblíbená kulturní akce tak proběhne letos v sobotu 14. září 2013. 

V sobotu 14. září 2013 budou od sedmi hodin večer až do jedné hodiny ráno zpřístupněna obyvatelům Prahy i jejím návštěvníkům zdarma muzea, galerie a další kulturní instituce, které se do Pražské muzejní noci zapojují.

Muzejní noc představuje kulturní fenomén, který má svou tradici ve městech po celé Evropě. Pražská muzejní noc nabízí příležitost seznámit se s kulturním bohatstvím sbírek muzeí a galerií hlavního města v neopakovatelné atmosféře sobotní noci. Všechny zapojené instituce zpřístupní návštěvníkům své prostory mimo běžnou otevírací dobu a představí se tak v trochu jiném světle.

Akci pro Vás pořádá Národní muzeum, Dopravní podnik hlavního města Prahy a Asociace muzeí a galerií ČR ve spolupráci s dalšími institucemi. Akce se uskuteční za finanční podpory Ministerstva kultury ČR a Magistrátu hlavního města Prahy.

Ani v náhradním termínu nebudou návštěvníci během noční prohlídky muzeí a galerií ochuzeni o bohatý doprovodný program a tradičně zůstane zachován i vstup zdarma a bezplatná přeprava speciálními autobusovými linkami, kterou zajistí Dopravní podnik hl. m. Prahy.

Seznam zapojených institucí najdete zde.

Pražská muzejní noc
Tel:
různě po Praze
Praha 1
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: