Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
 
Tip

Koncert americké písničkářky a pianistky.

Datum:13. 08. 13
Čas:20:00 - 23:00
Kategorie: kultura|koncerty

Regina Spektor vystoupila před domácími diváky pouze na festivalu Colours of Ostrava a tak její srpnový koncert na Hradě bude pražskou premiérou.

Americká písničkářka a pianistka ruského původu patří k nejpozoruhodnějším a nejsledovanějším jménům současné hudební scény. Velký respekt si vydobyla neobvyklým hlasem, virtuózní hrou na klavír a křehkými výraznými písněmi. V Praze se svojí doprovodnou skupinou představí zatím poslední album What We Saw From The Cheap Seats, které vyšlo loni na jaře.

Regina Spektor se narodila v Moskvě a studovala od svých šesti let hru na klavír. V roce 1989 celá rodina opustila Sovětský svaz a přes Rakousko a Itálii doputovala do New Yorku. Zde Regina pokračovala v klasickém hudebním vzdělání. Když jí bylo šestnáct, začala skládat první písně. Postupně si získávala renomé díky koncertům v kavárnách a klubech v New Yorku, kde také prodávala své desky 11:11 (2001) a Songs (2002), které si sama vydala.

Již další album Soviet Kitsch původně vydané opět vlastním nákladem si našlo v roce 2004 širší publikum díky labelu Sire Records. Během turné s kapelami jako the Strokes nebo Kings of Leon a také na mnoha samostatných koncertech si získávala nové a nové fanoušky po celém světě. Další album Begin to Hope vydané v roce 2006 slavilo úspěch na obou stranách Atlantiku – v USA se například dostalo do Top 20. Po několika letech koncertování přišla Regina Spektor postupně s dalšími nahrávkami - Far (2009), Live in London (2010) a zatím poslední What We Saw from the Cheap Seats.

Koncert se uskuteční v rámci cyklu Letní koncerty s Bohemia sektem.

Vstupné 890 Kč.

Jízdárna Pražského h...
Tel: 224 373 232
U Prašného mostu 
Praha 1
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: