Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
21
října

Rufus Wainwright

MHF Struny podzimu

zpět na výpis akcí
 

Struny podzimu 2013 představí kanadského zpěváka v průřezovém koncertu.

Datum:21. 10. 13
Čas:19:30 - 22:00
Kategorie: kultura|koncerty, hudba

Slavného kanadského zpěváka, písničkáře a skladatele s jedinečným rukopisem uvítá Praha poprvé – Struny podzimu ho představí v exkluzivním průřezovém koncertu s orchestrem a nečekaným hostem, charismatickou dámou Soňou Červenou, světoznámou operní pěvkyní a herečkou.

Rufus Wainwright má pověst nejoriginálnější písničkářské hvězdy současnosti, extravagantní i folkově intimní, romantické i s pořádným rockovým nádechem. Wainwrighovo hudební portfolio si totiž mezi žánry nevybírá – je to svět klasiky, popu, rocku, divadla, tance, literatury i filmu.

Vedle slavných písní jako Oh What A World, Who Are You New York?, Out of The Game nebo Jericho složil např. originální hudbu pro choreografa Stephena Petronia, romantickou operu Prima Donna, zhudebnil Shakespearovy Sonety (poprvé uvedeny v Berlíně s avantgardním režisérem Robertem Wilsonem), Carnegie Hall dobyl poctou Judy Garland nominovanou na Grammy, nahrál skladby k řadě známých filmů, třeba Zkrocená hora, Shrek (úprava cohenovské klasiky Hallelujah) či Moulin Rouge, v některých si dokonce i zahrál (např. ve Scorseseho Letci).

Koncert proběhne ve Stavovském divadle

Vstupné 100 - 2 500 Kč.

 


 

MHF Struny podzimu
Tel: 224 946 508
Ovocný trh 1
Praha 1, 11000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: